Закупуване на имот в провинцията. Добра инвестиция ?

Все повече купувачи на имот се насочват към покупка на жилище именно в провинцията, отдалечена от забързаната обстановка в големия град. Достатъчно е да потърсите в желаната от Вас търсеща машина property in Bulgaria и ще откриете десетки резултати с апетитни имоти. В тази статия ще разгледаме предимствата и недостатъците на закупуването на имот отдалечен от големия град. Каква е най логичната и добра инвестиция при закупуването на имот ?

Какъв имот да търсим ?

На първо място е необходимо определите обсега в който Ви е удобно да пътувате до Вашата месторабота. Закупуването на имот около големия град е добра инвестиция, но трябва да се открие баланса между близостта до града и бягството от шума и напрежението. В повечето случай дистанция от 20-30км е идеалния размер.

След като определите параметър вече може да се насочите към конкретни къщи, изберете такава с голямо дворно пространство. Дори да не използвате двора за зеленчукови насаждения, то възможността от отглеждане на овощни дръвчета е чудесна имайки в предвид тясното пространство в града от който идвате.

Подберете добре имота който желаете да закупите, това е дългосрочна инвестиция която се нуждае от специално внимание.

Предимстава ?

Може би най доброто предимство е простора и спокойствието. Ако вие сте на 24год и купон е Вашата дума за почивка, то ако обърнете последователността на тези цифри ще бъде обратното. Имате възможността да изберете тихо и спокойно място където Вие и Вашето семейство ще се чувствате сигурни.

Изберете здрава тухлена постройка със здрави основи. Добра идея е да наемете специалист да провери състоянието на къщата, при евентуални проблеми ще имате довод за редуциране на цената на имота.

Недостатъците ?

Пазаруване, медицинска помощ, транспорт, социален живот … Макар част от тези недостатъци да могат да бъдат избегнати частично то достъпа до медицинска помощ и транспорт не трябва да бъде пренебрегван. Необходимо е да имате изправен автомобил по всяко едно време за да може да се придвижвате в дългите разстояния.

Ако търсите спокойствие, то покупката на имот в провинцията извън големия град е чудесен избор за вас. Този тип имоти стават все повече предпочитани и тяхната цена се качва пропорционално на търсенето. Те определено са добра инвестиция и могат да ви предложат голямо жилищно пространство на чудесна цена. Ако дългото пътуване до работа не е проблем за вас, то е време да започнете търсенето му сега.