Как да изберем ресторант

Хапването по ресторанти ви спестява необходимостта сами да си направите храната. Независимо от това е по-добре да хапвате сандвич с фъстъчено масло у дома, вместо зле сготвена храна по ресторантите. Нищо не помрачава настроението така, както пилеенето на пари за некачествена храна. В днешно време избора на ресторанти е огромен. Например има много хубави рибни ресторанти във Варна. Ако искате добра международна кухня ще я намерите в някой от многото ресторанти в София.

Това са някои от най-важните показатели при избора на хубав заведение: • Ресторантът трябва да е чист. • В заведението трябва да ухае на приятно.

• Добре е да има много клиенти.

Ако салонът на заведението не изглежда чист, то в кухнята му без съмнение ще е още по-зле. Прескочете го. Ако не успявате да усетете приятното ухание от приготвянето на храната, твърде вероятно е да ви сервират остатъци или нещо, което е старо. Пропуснете го. Ако не виждате хора по масите, тогава или ястията са лоши, или обслужването не е на ниво, или пък е много скъпо. Възможно е да има някаква друга причина, поради която хората го избягват. И вие направете същото.

Други показатели, влияещи при избора на ресторант са: • Паркинг. Преди да вечеряте, първо е необходимо да успеете да стигнете до заведението. Уверете се, че има къде да паркирате наоколо. Ако е необходимо, позвънете предварително и се поинтересувате дали заведението има паркинг или има такъв наоколо. • Резервации. Не забравяйте да направите резервация, ако това е условие на ресторанта. Позвънете предварително, специално ако мислите да отидете по време на празник или уикенд, когато заведенията са по-натоварени. • Цена. Не е нужно да обирате банка, за да си поръчате качествена и вкусна храна. Хубаво е да й се насладите, без да се упреквате за похарченото. • Разнообразие. Ходейки на ресторант с приятели, менюто е добре да предлага различни ястия, така че да удовлетвори вкуса на всички гости. • Количество. Порциите в някои заведения са толкова малки, че е невъзможно да заситят глада ви. Вероятно няма да отидете там повторно. В определени ресторанти ви поднасят невероятно големи порции, които едва ли можете да изядете. В този случай, ако храната ви е харесала, не се колебайте да поискате да ви опаковат останалото за вкъщи. • Специални изисквания. Направете си труда да проверите дали заведението обслужва гости със специални изисквания. Възможно ли е да си поръчате ястия с ниско количество на сол, без стабилизатори (например натриев глутамат), вегетарианска кухня и т.н. Това е от значение, ако вие или някой от вашата компания има алергия или има специфични хранителни нужди.

• Препоръки. Не са за подценяване мненията и критиките относно даден заведение. Те ще ви дадат добра представа за мястото, особено ако препоръките получавате от хора, които знаят за какво говорят. Попитайте колегите си (от отговорите им ще разберете нещо повече и за самите тях!) Въпреки това, за големи събирания е по-добре да заложите на места, които вече познавате и лично сте изпитали. Със сигурност вечерта ви ще мине по-приятно в заведение, където сте били преди и където персоналът ви познава. Там вие сами можете да препоръчвате, тъй като познавате листата с вината и знаете начина, по който нещата се случват. Не е нужно да се притеснявате за нищо, а само да се наслаждавате на хубава храна, заобиколени от приятна обстановка и отлично обслужване.

Понякога може да се натъкнете на хубав ресторант, ако просто последвате обонянието си. Когато бях на конференция Пловдив, се разхождахме по главната улица с част от нашата група и изведнъж доловихме полъх на вкусен аромат. Беше почти време за вечеря и решихме да последваме аромата и да разберем къде ще ни заведе. След няколко пресечки се намерихме на една уличка, откъдето се виждаше вентилаторът, източник на аромата. Завихме зад ъгъла и на лицевата част на сградата видяхме бар, с табела “happy hour” („щастлив час“ – 1 час, през който цените са по-ниски от обичайните). Заведението предлагаше мексикански Такос с късчета месо, запечени на скара върху топли царевични питки залети с пикантен салса сос. Това беше вкусно и незабравимо преживяване. Докато бяхме на конференцията посетихме и други невероятни ресторанти в Пловдив, но този ,който открихме чрез обонянието си беше наистина добър. Сега следва симпозиум на морето и си мислим какви ли приятни ресторанти в Бургас ще открием.

Article Source

rating_off-14rating_off-14rating_off-14rating_off-14rating_off-14 (Няма гласове)
loading-18 Loading …

RSS feed © 2012 Статиите.ком
Powered by WordPress · Using Article Directory plugin · Theme by Dimox