Постелки за спални чували

Защо се използват постелките за спални чували? Подложки, постелки, кичета или под каквото и друго име още да са известни, служат да ви предпазят от студа и влагата. И понеже не е никак приятно да носите постелка, която тежи 1-2 килограма, за това ето няколко по-добри възможности.

Постелките за спални чували не са сред нещата, които можете да махнете от списъка си. Всеки турист иска да намали теглото на товара, който носи, но дори и привържениците на лекия туризъм не биха се лишили от комфорта. А някой иска ли докато е сред природата да носи в раницата си от онези големи надуваеми дюшеци? За това за тази цел си има и подходящи постелки.

Постелките обикновено тежат около 150 гр. и спокойно можете да носите дори две от тях. Ще ги намерите при всеки търговец, който продава туристическо оборудване. На размери средно са 60 на 180 см. Ако сте по-дребни на ръст можете дори да ги понамалите малко като изрежете известна част от тях.

Достатъчно е да обхващат тялото ви от раменете до таза. Можете да намалите малко и широчината, но внимавайте да не прекалите. За целта го правете по малко и изпробвайте как се чувствате при тези размери. Постелката трябва да е малка, но в същото време да изолира тялото ви от земята. За възглавница можете да използвате резервни дрехи, които носите, а краката можете да сложите върху празната ви раница.

Постелки за спални чували за маниаците на тема лек туризъм

За да направите постелката си наистина много лека, изрежете част от нея. Така можете да спестите около 30-40 грама от теглото ?. И влизате в графата на вманиачените туристи! icon_smile-5

А искате ли да намалите теглото още? Тогава оставете постелката вкъщи и опитайте да спите там, където земята е по-мека. Можете да си направите постелка като съберете купчинка от сухи листа и трева. Направете това там, където няма да засегнете околната среда. За петнайсет минути работа всяка вечер преди да си легнете, можете да оставите постелката и дори да спите още по-удобно. Постелка от дебел слой сухи листа и трева – ето това се казва истински туристически дюшек!

По-удобни постелки за спални чували

Искате да ви е по-меко? За целта има надуваеми постелки, които леките туристи ценят много – надуваемите. Има такива, които тежат до 450 грама и са дебели цели 6 см! Ако сте използвали такива, моля споделете какво е мнението ви за тях. А има и такива самонадуваеми постелки, които са още по- леки. Това означава повече комфорт при по-ниско тегло на товара. И възможност повече да се наслаждавате на природата.

Посетете нашия онлайн магазин за спортни стоки и туристическа екипировка, където ще намерите всичко, което ви е необходимо за планина и туризъм. Оборудване от най-добрите марки на най-добрите цени!