Размисили за логото

Не на шега ще споделим, че от логото на вашата фирма може да зависи в някаква степен целият ви бизнес. Как да брандирате (ах, че модерна и прекрасна думичка) бизнеса си – от лого до визитни картички, уеб сайт, портфолио или пък страница в социална мрежа – всички тези неща могат да повлияят върху решението на потребителя да работи или да не работи с вас, да пазарува или да не пазарува от вас. В тази статия ще ви запознаем конкретно с някои неща, които биха ви помогнали при избора на лого.

Трудно е въобще да се спори за важността на логото. Обикновено то е първото нещо, с което купувачът ще ви идентифицира. Най-добрият вариант е, когато логото ви е такова, че да представя стила на вашата работа. Например, представете си, ако се занимавате с модна фотография, колко нелепо би било логото ви да е с някакъв готически или wild, wild west шрифт. Просто ще изглежда глупаво. Ако искате да покажете, че сте добър професионалист, общо взето няма място за смешки и закачки с клиента. Използването на различни шрифтове предизвиква и определени емоции в човека.

В рекламната фотография специалистите често използват за свое лого имената си, написани с по-специфичен шрифт. При тези, които се занимават пък със сватбена фотография, често виждаме по-ръкописен шрифт. Да не забравяме и цветовете, които също навяват само положителни емоции – светло синьо, розово, зелено и т.н. Понякога придружен и с разни завъртулки. Може би се асоциира със старо любовно писмо, може би не. Никой не знае. И все пак всичко е въпрос на внушение и игра с визулното. За предпочитане е да сте победител в тази игра.

И така – ако нямате собствени идеи за това как точно да изглежда логото ви (Да, не всички сме се родили супер креативни във всяка сфера!), спокойно можете да се обърнете към студио или фирма за графичен и уеб дизайн. Работата с такива професионалисти си има преимуществата, защото работата по лого, уеб сайт или визитни картички минава поне през няколко човека. А колокото повече чифта очи видят продукта, толкова по-добре, защото ще има различни мнения и ще се подбере най-доброто.