Свръхлеки спални чували

Свръхлеките спални чували предназначени за почитателите на лекия туризъм тежат по-малко от 500 грама. И да, те също топлят. Защо да използвате свръхлеки спални чували? Защото начинът да намалите теглото на товара, който носите е възможен само като намалите теглото на някои от следните неща – раницата, подслона или спалния чувал. Мина времето на спалните чували, които тежаха над 2 килограма. Или поне за тези от нас, които предпочитат да им е леко.

Спален чувал до 500 грама

На пазара има най-различни спални чували, които тежат по-малко от 500 грама. Някои от моделите могат да стигнат тегло малко над тази цифра като се има предвид и торбичката, в която е прибран. Но това не пречи и не прави голяма разликата в теглото, която ще усетите. Пълнежът на тези спални чували е от пух и това ги прави не само леки, но дори топлят повече от обикновените чували.

Може да ви се сторят неиздържливи и некачествени, но повярвайте тези опасения са напълно излишни. Дори да спите в чувала на открито, без палатка, това няма да намали живота му и ще можете да го използвате дълго време. Може да срещнете малко ограничение в това, че обикновено циповете им не са по цялата дължина на чувала, а само до половината. Това е с цел да се спести от теглото. Една бърза проверка на пазара показва, че дори спалните чували предназначени за минусови температури вече са под 1 килограм. Те също са пълни с пух, тъй като това е най-лекия материал предлагащ изолация.

Друго тяхно предимство е свойството им да бъдат компресирани. Нищо друго не може да придобие такива малки размери като се опакова, както пуха. Все пак един добър спален чувал със синтетичен пълнеж може би ще е по-удачен за вас ако го мокрите често. Има такива чували със синтетичен пълнеж, които доста се приближават до тези с пух в съотношението им на тегло-топлина. Има дори модел, който е със синтетичен пълнеж Polarguard и тежи 450 грама. Което е невероятно за такъв спален чувал.

Използване на свръхлеките спални чували

Въпреки че вече споменахме, че тези спални чували не са чак толкова неиздържливи, все пак не очаквайте от тях чудеса и ги третирайте внимателно, за да може да се наслаждавате на техните качества по-дълго време. Грижете се за своя спален чувал подобаващо и той може да ви върши работа с години.

Туристическа екипировка и оборудване от най-добрите производители ще намерите в нашия онлайн магазин.