Тихата сила на изворните води

Всеизвестни са фактите свързани с ползите от пиенето на вода. Това е най-добрата тонизираща напитка, без странични ефекти. Водата подобрява работоспособността и повишава вниманието. Тя е най-доброто и универсално средство за намаляване на теглото и е най-важният елемент в системата на охлаждане и отопление на тялото. Водите биват минерални, изворни, трапезни, естествено газирани минерални, деминераизирани и др.

Изворните води произхождат от подземен воден обект, от който извират естествено на дълбочина 0-100 м, при температура под 20 градуса по Целзий. По микробиологични, физико-химични, химични и радиологични показатели те са подходящи за питейна употреба в натуралното си състояние. Като по-млади води те са с много ниска минерализация – обикновено 80-100 мг/л. В групата на нискоминералкизираните води попода и изворна вода „Михалково” с обща минерализация 72 мг/л и изключително ниско ниво на натрий/сол – 2,8 мг/л, което я прави тиха, натурална и свежа за ежедневна употреба.

При пиенето на минерална вода е препоръчително редуването на водите. Целта е организмът да си “отпочине” и да се избегне натрупването на минерали. Класическа схема на редуване при минералните води e 15 дни консумация и 15 дни почивка. Най-ценена при редуване е изворната вода от сърцето на планината, каквато е Михалково. Тя освен ниската минерализация и натрий, е доказано чиста и натурална. Съдържащите се в нея минерални вещества са в добре балансирано съотношение, което допринася за изключителните и вкусови качества. Това я прави оптимално минерализирана и подходяща за ежедневна употреба от всички възрастови групи, включително бебета и подрастващи.

Бебетата имат много чувствителна натура и изискват специални грижи, които да покрият нуждите им. За тяхното хидратиране е много важно да се използва вода с най-подходящия минерален състав. Имунната и отделителната система на бебетата са все още недоразвити, което изисква употребата на чиста вода, без много минерални вещества. 75% от тялото на едно бебе се състои от вода и за да се покрият дневните им нужди се считат 100 до 150мл вода на килограм или ? л. за 5-килограмово бебе. Изключително ниската минерализация на изворните води, към които спада и изворна вода Михалково, ги прави напълно подходяща за употреба от бебета и подрастващи деца.