Barsy – съвременен подход при управлението на магазина

Веселин Малезанов, Изпълнителен директор на Lukanet

Автор:  Порталът на търговците

Г-н Малезанов, вашата фирма предлага собствена софтуерна разработка за управление на търговски обекти наречена Barsy. Бихте ли разказали повече за продукта?
Най-общо казано Barsy е система за управление на търговски фирми и обекти като магазини, ресторанти, барове, кафенета. Наричаме я система, тъй като това е съвкупност от софтуер, хардуер и услуги. Хардуерът е подбран от нас с оглед добрата синхронизация със системата и специфичните нужди на клиента. Услугата започва с начална консултация, проектиране според големината и дейността на обекта, след което преминаваме към изграждане на цялостната система, внедряване и разбира се поддръжка. В поддръжката са включени посещения на място, консултации по телефона, въвеждане на нови версии на програмата и други услуги, необходими на клиента.

Какви са практическите ползи от въвеждането на системата? Колкото е по-голям търговецът, толкова по-задължително става въвеждането на такава система. Практиката ни обаче показва, че дори и малък магазин може да оперира със стотици, а понякога и повече артикули. Имайки такъв софтуер, търговецът в реално време може да провери колко стока има в наличност на склад, в търговска зала, какво трябва да се зареди, какъв е оборотът. При по-големите магазини или фирми системата позволява много по-добро управление и контрол над работата на персонала. Barsy може да бъде много полезна и при правенето на анализ на дейността за изминал период, както и при планирането на бъдещи дейности. При магазините това е особено полезно когато трябва да се прогнозират доставки и продажби, свързани със сезонност или празници, на база продажби за изминал период.

Важно е да се отбележи, че чрез системата биха могли да отпаднат досадни задължения като носене или изпращане на фактури, протоколи и всякакви документи на хартиен носител. Заявките също биха могли да се генерират и изпращат автоматично на базата на липси, а доставката заедно с фактурата автоматично да се приема от системата в електронен вид, като по този начин елиминира възможността за човешка грешка и опростява ръчния труд. Чрез специално устройство се автоматизира и правенето на ревизии, особено нужно при вериги хипермаркети например, работещи с хиляди артикули.

За какъв тип магазини е подходяща Barsy? Системата е подходяща както за магазини с голям брой артикули, работещи на дребно, така и за складове на едро, в които артикулите могат да бъдат сведени до няколко бройки, но пък има голям брой общи операции. Няма разграничение и при вида на артикулите – системата работи еднакво добре без значение дали се продава на брой, грамаж, по рецепта или производство. За пример бих посочил аптеки и фризьорски салони, при които се ползват различни количества от различни препарати. Особено подходяща е системата при сезонните заведения, характеризиращи се с голяма динамика на работа, смяна на цени и текучество на персонал. Рaзработили сме и вариант, в който програмата може да се ползва директно на наш сървър през интернет, без да е необходимо закупуване и инсталирането й на клиентски компютър. Този вариант е подходящ за слабо натоварени обекти, фирми или пътуващи търговци,  които нямат възможност да поддържат собствен сървър. Търговското име на продукта е BarsyOnline. В този случай се заплаща само месечен абонамент от 24 лв. тъй като услугата не изисква посещения на място.


Какви са предимствата на Barsy пред другите подобни продукти на пазара?

Тъй като софтуерът е изцяло наша разработка, ние сме изключително гъвкави при настройка или подобрение. Ако клиентът ни има нужда от специфичен модул, ние можем да го разработим специално за него, което трудно може да бъде направено при чуждите продукти, предлагани от наши колеги, особено що се отнася до по-малки фирми. Системата Barsy е изключително стабилна, тъй като е базирана на Linux, което означава, че клиентът получава нещо специализирано, изключващо сривове в системата в следствие инсталиране на други програми, сваляне на филми, играене на игри, Skype и т.н. Системата е изцяло он-лайн базирана, тоест може да се ползва незвисимо от това в коя точка на света се намирате, стига да имате достъп до Интернет.


Необходимо ли е закупуване на специални фискални устройства при въвеждането на Barsy?

Системата е съвместима с почти всички фискални устройства, предлагани на нашия пазар като Дейзи, Датекс, Елтрейд, които покриват около 90% от пазара у нас.

Лесно ли се работи с Barsy? С Barsy се работи изключително лесно. Почти не се налага да обучение на оперативния персонал, а собствениците могат да контролират бизнеса си дори по време на почивка, ползвайки програмата през мобилния си телефон.


Доколко сигурна е ситемата?

Потенциално опасните действия по принцип са забранени. Програмата дава контрол над списъка с продажбите, било то с отстъпка или анулирани продажби. Системата не позволява изтриване, което означава, че в случай на анулирана покупка действието се маркира като грешно, но не изчезва от системата. По този начин управителят лесно може да провери кой, кога и защо е анулирал покупката и да регистрира евентуална злоупотреба от страна на персонала.

Достъпна ли е цената на Barsy? Да, напълно достъпна. Предлагаме варианти както на еднократно закупуване на програмата, така и на абонаментно използване, което е най-често предпочитаният от клиентите ни вариант. По този начин, ако решите да прекратите дейността си в даден момент, Вие просто прекратявате абонамента. В абонамента влиза поддръжката и обновяването на софтуера.

Ценообразуването се базира на брой каси – POS устройства, тъй като за всяка каса е необходим лиценз. Разбира се, всяка следваща каса получава отстъпка в цената. При еднократното закупуване на лиценз цената е 900 лв, с отстъпка за всеки следващ, а при абонаментно ползване на софтуера цената е 80 лв. на месец.

HTML Version:

Text Version:

Barsy – съвременен подход при управлението на магазина

Article Url: