Авиокомпания Mexicana се бори да остане на пазара

200px-mexicana_logo-svg_Авиокомпанията увери пътниците, че ще опита да запази полетите си между Лондон и Мексико Сити, но маршрутът, който бе стартиран през октомври 2008 година, беше един от осемнадесетте, които бяха отменени на девети август, в опит на компанията да намали разходите си.

Въпреки това, услугите до летище Гетуик в Лондон и до Мадрид бяха продължени.

В изявление, от компанията заявиха, че макар полетите да бъдат намалени до минимум през следващите дни, авиокомпанията и нейните служители са решени да направят усилие, да продължат дейност, заради загрижеността си за пътниците.

Ръководството на дружеството се надява да успее да постигне споразумение с профсъюзите, за да могат да се спестят още разходи, които да подсигурят финансовата стабилност на компанията.

Националната авиокомпания пострада от сериозен спад в продажбата на самолетни билети, заради разпространението на свински грип през миналата година и сега дългове от на 628 милиона паунда.

Въпреки новите инвестиции и намалените разходи на стойност от около петстотин милиона паунда, оперативните разходи на превозвача пак ще бъдат прекалено високи.

В изявление, публикувано на страницата им, от дружеството заявяват, че финансовото положени не може да се поддържа повече, след като профсъюзите са отхвърлили мерките за орязване на разходите. Към това се добавя, че пилотите на мексиканската авиокомпания получават петдесет процента повече от средната заплата, плащана от авиокомпании в САЩ, а стюардите им получават тридесет и два процента повече от американските си колеги.

HTML Version:

Text Version:

Авиокомпания Mexicana се бори да остане на пазара

Article Url: