VPS Хостинг – Често Задавани Въпроси

В статията ще отговорим на най-честите въпроси, които се задават по отношение на VPS хостинг услугата.

vps-host

Какво е виртуален сървър?

Виртуалният сървър (VPS) е самостоятелен сървър, който работи заедно с други виртуални сървъри на една физическа машина. Работата на виртуалния сървър е изцяло независима от тази на останалите VPS-и на същата машина. Всеки VPS може да има различни параметри, например HDD, RAM-памет и операционна система.

Виртуалният сървър е подходящ както за хостване на няколко уеб сайта, така и за пускане на собствен мейл или IRC сървър.

Какво получавам с виртуалния сървър?

  1. Пълен достъп като „root“ потребител, с който можете да инсталирате и ползвате приложения без намесата на администратор от Delta.BG
  2. Виртуален сървър с инсталирана операционна система по ваш избор (например Linux Gentoo), ползващ интернет свързаността на Delta.BG. От момента, в който получите достъп до сървъра, вие сами поемате администрирането му. Техническата поддръжка на Delta.BG отговаря за това сървърът да бъде в хардуерна изправност и да има отлична интернет свързаност.
  3. Виртуалният сървър може да бъде администриран през Интернет с приложения като virtualmin, webmin, SSH или Telnet. Delta.BG не осигурява физически достъп до сървърите от съображения за сигурност.
  4. Бекъп пространството е на отделен сървър. За достъп до него получавате FTP акаунт.
  5. Виртуалният сървър е достъпен директно, без външен firewall, поради което сигурността на данните ви ще зависи от вашите опит и познания в администрирането му.

За колко време може да се стартира виртуалният сървър?

За инсталацията можете да изберете един от многобройните шаблони описани в страницата за поръчка на VPS. Времето за инсталация зависи от избраната конфигурация и приложения. Обикновено сървърът може да стартира работа до 24 часа след заплащане на поръчката.

Имам ли пълен root достъп до моя сървър?

Да. При активирането на сървъра получавате root парола за достъп, с която имате пълни права над виртуалната машина.

Има ли ограничения за използването на виртуалния сървър?

Delta.BG НЕ допуска разполагане върху сървърите на следните материали:

  • порнографски материали, известни още като „съдържание за възрастни“
  • материали нарушаващи авторското право
  • материали нарушаващи законите на Република България

Виртуални Сървъри нарушаващи някое от изброените правила се спират незабавно и без предупреждение. При установяване на системно нарушение услугата се преустановява без да се дължи компенсация за предплатения период.

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *