Външни хоризонтални щори

Хоризонталните щори са най-популярният слънце-защитен продукт. Те могат да се движат нагоре и надолу и в същото време ламелите могат да се въртят за оптимален контрол на видимостта, като предлагат ненадмината функционалност и комфорт.

Външните ролетни щори осигуряват отлична защита от топлината на слънчевите лъчи, но контролът на видимостта е ограничен.

Външните хоризонтални щори като един нов продукт, комбинират най-доброто от горните два продукта – регулират превъзходно достъпа на светлина и видимостта в помещението, участват активно в интериора и екстериора на сградата с богатата си палитра от цветове, оптимално предпазват от топлина. В наши дни, когато идеята за енергийна ефективност и защита на околната среда става все по-важна и желана – външните хоризонтални щори са един от най-предпочитаните продукти за външен контрол на видимостта и защита от слънцето.

В допълнение имате многообразие от възможности за начина на монтаж на Вашите щори, избор между ръчно или ел. задвижване с дистанционно управление. Възможност да се комбинират с датчици за слънце и/или вятър за автоматичен контрол.

Външните хоризонталните щори, които фирма Камакс предлага са два модела:  хоризонтални щори Модел “C80?, които имат “C” образна форма на ламелите с ширина 80 мм. Те представляват уголемено копие на познатите вътрешни хоризонтални щори.

Монтира се пред прозореца (външно). Завъртането на ламелите, спускането  и вдигането на щората става чрез манивела, която се монтира вътре в помещението.

Предлагат се и екстри като декоративни Al кутии, които скриват горния профил и снопа ламели, когато щората е събрана. Също така и електрическо задвижване и автоматика, при което се завъртат ламелите, спускат се и се вдигат щорите, разполага също и с автоматичен изключвател в двете крайни положения. Към екстрите също се отнася и UPS, който позволява движение на щората при липса на ел. ток. Предлагат се различни видове дистанционни управления. Едноканално дистанционно управление. То управлява само 1 щора. Четириканално дистанционно управление – управлява до 4 щори. Има и шестканално дистанционно управление, което управлява до 6 щори. При всички тях щорите могат да бъдат командвани една по една или всички заедно.

Има екстри като Дистанционен таймер – предварително програмиране в колко часа щората да се спусне и/или вдигне – управлява до 14 щори. Има също и датчик за слънце, който автоматично спуска щората при достигане на желана осветеност. Управлява до 6 щори (комбинира се с приемник за радио управление и дистанционно).

Другият модел, който се предлага на пазара са външните хоризонталните щори модел “Z90?. Те имат специална “Z” образна форма на ламелите и са с ширина 90 мм. В зоните на застъпване на ламелите има финни гумени уплътнения които спомагат за по-добро застъпване на ламелите в затворено положение, а от там и допълнително намаляване достъпа на светлина в помещението.

И при този модел има много от по-горе посочените екстри. И тук има електрическо задвижване и автоматика. Разполагат с ел. Мотор, който завърта ламелите, спуска и вдига щората. И тук има UPS, който позволява движение на щората при липса на ел. ток, ел. бутон – вграден или за външен монтаж, който подава команда към ел.мотора. Дистанционно „Nice” с 1 канал – управлява 1 щора. Дистанционно „Nice” с 4 канала – управлява до 4 щори. Дистанционно „Nice” с 6 канала – управлява до 6 щори. Щорите могат да бъдат командвани една по една, или всички заедно (комбинира се с приемник за радио управление „Nice”). Има и дистанционен таймер „Nice” – предварително програмиране в колко часа щората да се отвори и/или затвори – управлява до 14 щори (комбинира се с приемник за радио управление „Nice”). Има и датчик за слънце „Nice” – автоматично спуска и затваря щорите при достигане на желана осветеност. Управлява до 6 щори.

И при двата модела се предлагат повече от 20 цвята.Повече информация за нови модели, бихте могли да откриете в сайта на фабриката за щори Камакс, както и да зададете своите въпроси на посочените за връзка контакти.