Авто приложения на нано продукти

Нанопокритието за автомобилни стъкла е запeчатка на база на химическата нанотехнология и създава един много добър отперлващ ефект на водни и мазни течности и улеснява отстраняването на мръсотия, инсекти, например комари, лед и други замърсявания по стъклото. Предлаганата нанозапечатка спомага за бързото отперлване от стъклото на водата и снежинките, като при това при една скорост от над 80 km/h не е необходимо да пускате чистачки при лошо време – дъжд или сняг.

Замръзналите, внушаващи страх прозорци лесно се почистват без да се налага драскане по стъклата, за премахване на леда. Дъжд, киша или вода от автомобилното стъкло се отперлва без проблем. Катранени пръски, маслен филм, наплюто от мухи, растителна смола, чистачката на колата ги премахва без проблем – даже и при упорити замърсявания. Вие винаги имате перфектна видимост и запазвате пълен контрол над пътната обстановка !

Целта на покритието е запечатаната повърхност да има минимален контакт с частиците на мръсотията. По този начин замърсяването лесно се премахва, това значи без триещи и почистващи химически средства. Продуктът може да се нанася директно върху почистена предварително повърхнина. По този начин се образува тънко, химически и механично дълготрайно, издръжливо покритие.

Предимства:

* Дъждът, снегът и мръсотията се отперлват от насрещния поток на въздуха

* По-малко добавки към течността за чистачки и износване на чистачките

* Чистачките на колата са почти излишни при скорост над 80 km/h

* Силно подобрение на нощното виждане, по-малко заслепяване

* Активна безопасност чрез по-доброто отблъскване на водата

* Устойчиво на миещи съоръжения и пароструйки

* Издържа  от 1 до 2 години

Области на употреба: Всички стъкла на автомобилите !

Нанопокритието за автомобилни лакови бои e компонентен продукт отново на базата на химическа нанотехнология, който осигурява отличен резултат по отношение на отблъскване на водни и маслени субстанции от най-подложената на въздействието на окръжаващата среда повърхност – автомобилната лакова боя. Рязко се намалява прилепването на мръсотия, насекоми, цветен прашец и много други. Нанообработената лакова боя се почиства извънредно лесно. Осигурява дълготраен блясък на боята и висока устойчивост към атмосферните условия и към корозия. Вашата боя става устойчива на киселинни и алкални атаки, а също така на вода и разтворители. Освен това, след обработка повърхността се почиства невероятно лесно. Автомобилната лакова боя остава дълго време в безупречно състояние, загубата на време и средства за миене на колата се съкращават до минимум, разходите за миещи средства също съществено намаляват.

Предимства:

* Значителна икономия от миещи средства

* Може да се употребява за всички лакови бои

* Устойчиво към автоматично миене и пароструйки

* Нанопокритието е невидимо за невъоръжено око

* Дългосрочна защита от замърсяване (до две години)

* Лесно отстраняване на полепналите насекоми и мръсотия

Смисълът на нанообработката на лаковата боя е в оптималната защита (“консервиране”), а не в козметичния ефект.Продуктът не скрива вече съществуващите драскотини, обикновено те се запълват със специален восък, който се отстранява с почистващо средство, включено в комплекта. В резултат автомобилът се явява, така да се каже, в неразкрасен вид. Отстраняването на такива драскотини е възможно чрез специална абразивна паста, а това като правило, е по силите само на професионалист.

  • Джанти от алуминий и стомана

Нанопокритието за джанти е продукт, , който придава на джантите хидро- и олеофобни свойства, а също улеснява премахването на упоритите замърсявания. Освен това, благодарение на устойчивия нанослой, съществено се намалява полепването на спирачен прах. Наночастиците дългосрочно отблъскват вода и мръсотия и щадят Вашите джанти от досадното почистване.Микроскопичните наночастици образуват върху повърхността защитен слой, който отблъсква вода, мръсотия, спирачен прах, моторно масло и т.н. Упоритите замърсявания вече принадлежат на миналото, защото повърхността сега е напълно защитена.

Предимства:

* Никакви видими изменения

* Намалява полепването на спирачен прах

* Значителна икономия на миещи средства

* Добро отблъскване на вода и маслени течности

* Подходящ е както за алуминиеви, така и за хромирани джанти

* Улеснява отстраняването на мръсотията от автомобилните и мотоциклетни джанти

Области на използване:

* Всички алуминиеви

* Стоманени и хромирани джанти