Ах тези роднини!

Желаете ли понякога да избегнете среща с някой роднина? Идвало ли ви е до гуша от посещения на лели, чичовци, братовчеди, или може би се страхувате от поредната семейна сбирка… Не можем да си избираме роднините, за това трябва да се научим да контактуваме с тях така, че да запазим спокойствието в дома си и най-вече да щадим нервите си. Ако не можете да промените някой от тях, опитайте се да промените начина, по който вие общувате,…..защото ако чакате те да се променят…. ще трябва да сте много дълголетни.

action_check2-5Представете си един семеен празник, всички около масата, дори сте поканили и някои близки приятели! Имате един чичо с „широко сърце”, който обича да се шегува повече от колкото трябва. Особено, когато има и публика се стреми да бъде център на внимание. Занимава всички с блудкави истории и постепенно шегичките придобиват нецензурен характер… Хайде вие си го познавате, ами чуждите хора? Ако пък се отпусне напълно може да ви бъде невъзможно да замазвате положението.
Какво да правите? – опитайте се да намерите слабите му места и да не го подстрекавате да се изявява.

action_check2-5Имате ли братовчедка, зълва, етърва, която сте забелязали как доволно се усмихва, като разбере за ваш неуспех? И дори да сте безупречна, тя намира недостатък и непременно ви го казва! Или пък винаги започва разговор, като ви покаже грешката –  уж ей така защото е забелязала това онова! О на пръв поглед може да изглежда добра, заинтересована, но забележете по какъв начин ви говори ? Дали не забива ножове с думите?
Какво да правите? – Ако кажете, че е пълна с комплекси няма да сгрешите, но това едва ли ще ви помогне! Избягвайте да показвате слабостите си пред нея. Не правете грешката да се просълзявате пред нея – ще й откриете голямо поле за действие. Винаги бъдете много сдържани, пък си покрещете в къщи! И не на последно място – просто й направете  нещо ,  което тя ви е направила. Още при първия удар, ще има резултат!…..

http://www.dsp-momicheta.com/

HTML Version:

Text Version:

Ах тези роднини!

Article Url: