Бебешки и детски дрехи от 100% органичен памук- предпазват нашите деца от кожни проблеми

Еко-вълната, която заля Европа през последните няколко години не подмина и България. Днес, модерните и информирани майки внимателно подбират памучните дрешки, с които обличат децата си и избират 100% органичния памук. В България бебешки и детски дрехи от 0 до 2 годишна възраст от 100% органичен памук се предлагат от английската марка Фруджи.

Факт е, че бебешката кожа е 5 пъти по тънка от тази на един възрастен. Чрез кожата си един възрастен може да поеме до 60% отровни вещества. Преценете сами колко може да поеме кожата на вашето бебе.

Повечето хора свързват думата „органичен” основно с храни или козметика. Всъщност в „обикновеното” памукопроизводство се използват оргромно количество химикали, в пъти повече в сравнение с другите производства. Затова дрехите за бебета и деца от 100% органичен памук са особено важни за здравата кожа на вашето мъниче.

Какво не е наред с „нормалния” памук?

Всички които смятат, че детските дрехи от „нормален” памук е сигурния избор за детето- да помислят пак.

Стандартните практики за производство на „обикновен” памук включват използването на пестициди, токсини, изкуствени торове и генно модифицирани семена. Установено е, че само 10% от използваните химикали имат благотворно действие върху памука, а 90% остават в растенията, въздуха, почвата, водата и в последствие преминават под формата на отрови през човешкото тяло.

Органичнният памук

При производството на органичен памук (екологичен, биопамук) има връщане към старите практики на производство- с естествени торове и без пестициди.

Философията на отглеждане на органичния памук е – БАЛАНСЪТ. Основно се разчита на ротация на земеделските култури, за да поддържат плодовитостта на почвата.

С какво бебешките дрехи от органичен памук на Фруджи са полезни:

– качествен продукт: нишките на органчиния памук са по-здрави

– всяка майка знае колко често трябва да пере дрехите на своето мъниче, затова голямо предимство е, че дрехите от органичен памук се перат по-добре

– особено важно е за малките съкровища да изберем най-меките тъкани, а органичният памук притежава изключителна мекота

– не предизвиква алергии, защото не съдържа вредни химикали

– не дразни кожата

Факт е, че и бебешките и детски дрехи от органичен памук са с около 20%-до 50% по-скъпи от тези от «обикновен» памук. Предимство е обаче, че със своето качество те «надживяват» многократно тези от «обикновен» памук, предостъпват се на по-малкото братче или сестриче като запазват цветовете и качеството си. Така се оказва, реално в по-дългосрочен план, че цената е по-добра.

И последен съвет – важно е когато избирате дрехи за скъпото мъниче от 100% органичен памук да се уверите дали впоследствие не са използвани избелители, дали оцветителите не са вредни за кожата и дали марката, която ги предлага има ЕКО сертификат.

Източник: http://organicproducts.bg

HTML Version:

Text Version:

Бебешки и детски дрехи от 100% органичен памук- предпазват нашите деца от кожни проблеми

Article Url: