Бездействието на държавата създаде мафията

Не смятам, че има българин, който да не споделя преценката на Цветан Цветанов, че 20 години държавата ни сама си отглежда мафията, призна в „Гореща точка“ по TV7 Пламен Николов, бивш парламентарен секретар на кабинета „Виденов“.

Държавна сигурност продължава да съществува под формата на една частна политическа полиция, която зад кадър управлява много процеси в обществото.

Тази полиция си създаде настоящия криминален контингент, коментира в предаването „Гореща точка“ по TV7 Пламен Николов, бивш парламентарен секретар на кабинета на Жан Виденов.

Първоначално от бездействието на държавата се създаде един криминалитет, който прерасна в мафия и след това се обвърза с властта.

Няма българин, който да е живял тук пред последните 20 години и

да не споделя преценката на вътрешния министър Цветан Цветанов, че мафията си е имала държава,

призна той.

Брендо се предал през 2007 година сам, за да има алиби по време на убийството на свидетелка по дело срещу него,

обяви Пламен Николов.

За да се стигне до 2008-а, трябва да си спомним за 2007-а, когато обявеният на обощонационално издирване Евелин Банев – Брендо, се е предал сам и се е озовал в ареста, каза Николов пред водещия Николай Бареков.

Бившият парламентарен секретар поясни, че по делото срещу Брендо е трябвало да свидетелства Йорданка Запрянова, но ден преди да се яви пред съда, тя е била застреляна. Може би Брендо се е предал доброволно, за да си обезпечи алиби, смята Николов.

Той отсече, че Георги Първанов е глава и лице на октопода, а Алексей Петров е само едно от пипалата.

Тихомир Стойчев, бивш началник на ЦСБОП, пък поиска да се разследва докрай кой е внедрил Трактора в службите и да понесе отговорност за това.

Според него обаче Евелин Банев-Брендо, сочен за кокаинов крал, е зад решетките заради усилената работа не толкова на българските служби, а на чужди.

Много преди 2008 г., когато към него изтече информация, че е разследван, се знаеше кой е той и с какво се занимава. Симбиозата между политици управленци и мафия е налице отдавна, коментира и той.