Български манастири-опознай манастирите на България

Какво ни кара да се чувстваме истински българи и християни? Кое е мястото, където се чувстваме добре? Кое е вдъхновявало българските интелигенти и духовни учители? Кое е запазило вярата на българина? Това са все въпроси, чиито отговори сами ще бъдат намерени, когато посетите някой от чудните български манастири.

България става християнска държава през IX век. Тогава тя е една от най-мощните държави в Европа. Българските манастири винаги са били нужни като стожер на вярата, вестител на новото и място за вдъхновение на велики творци и духовници. Зад стените на Манастира, освен религията и нестихващата вяра се е създала културната, националната идентичност на една нация, нейната духовна сила, която безспорно е й помогнала да оцелее през вековете.

Някои от българските манастири датират още от византийско време и са спомогнали за запазването на българския дух през петте века османско владичество, а други са построени в последните години на миналия век на основните на разрушени манастири. Изящни, чудодейни икони, изкусно инкрустирани дървени елементи, уникална иконопис, интересна архитектура, дъх на една омайваща магия, носеща се във въздука, спокойствие, преклонение, духовно извисяване, нестихваща вяра и невероятна сила да продължиш напред…Това Ви очаква във всеки един Български Манастир разположен в живописни кътчета в България!

Опознайте невероятните манастири на България. На този нов сайт, посветен на стожерите на българската вяра ще намерите инфо за над 120 манастири, снимки и подробна карта. Оставете Вашия коментар и споделете Вашата история!

http://bulgariamonasteries.com/