Важна информация за електронните билети

Електронен самолетен билет
От 01 Юни 2008 г. по почти всички полети самолетните билети са електронни. Електронната система за самолетни билети съхранява по електронен път цялата информация за резервации и полети в системата. Електронният самолетен билет е електронната версия на конвенционалния хартиен билет, но е по-бърз, по-сигурен и по-практичен. Всички подробности по резервациите и билета се съхраняват на сигурно място в системата и възможните промени в резервациите и маршрутите, възстановяване на суми или транзакции по чекиране могат да се осъществяват по електронен път през базата данни за билети.

Защо Електронни Самолетни Билети?

Съществуват 3 важни причини, поради които електронните билети са за предпочитане: 1. По-сигурно е, тъй като електронният самолетен билет не може да бъде загубен, забравен или откраднат. 2. По-лесно е, защото авиокомпанията или туристическата агенция, не се нуждаят от машина за печат на самолетни билети, а Вие, като пътник, не се нуждаете от хартиен билет. Когато искате да променяте резервацията, линията или да получите обратно суми, не е нужно да представяте билета си. Достатъчно е да позвъните или да се свържете по e-mail с туристическата агенция, издател на самолетния билет.

3. По-бързо е, защото електронния билет ви дава възможност да пътувате безпроблемно от резервацията до приземяването.

Как да резервираме електронен самолетен билет?

Резервацията за е-билет не е по-различна от резервацията на хартиен билет.
Резервацията може да бъде извършена за съответните дестинации с електронни билети в нашите офиси за продажба, по телефон и през нашия уеб-сайт www.demo.bg. Основната разлика между хартиения билет и електронния е, че цялата информация за електронния билет се съхранява в компютърна система. Така, че по всяко време лесно се получава достъп до цялата информация за резервации и електронния билет, без да разполагате с хартиен.

Как работи?

При издаването на е-билет, вместо на конвенционален хартиен билет, ще получите “Маршрутна разписка”, която сверява цялата информация за резервации и билети с номера на е-билета. Ако не получите този документ по време на купуването, може да го вземете и по-нататък и той, същевременно, може да послужи за “фактура”.

Чекиране с е-билет

Ако имате резервация за е-билет, можете да отидете директно на гишетата за чекиране на летището. Ще ви трябва само документ за самоличност със снимка на него.

Източник: www.demo.bg

HTML Version:

Text Version:

Важна информация за електронните билети

Article Url: