Вариации на цени от различни сватбени агенции за неповторим празник

Сватбата е неповторим и единствен празник за всяко семейство, който се запомня за цял живот. Дали ще го запомните с бляскавостта му, неговите положителни емоции или пък с притесненията около подготовката, си зависи изцяло от вас. Би било по-добре да имате един хубав спомен от този ден, а не да пристъпяте с едно неясно, притеснително чувство под лъжичката. Ето защо на пазара на услуги има доста добри сватбени агенции, които предлагат на всяка двойка, решили да станат официално семейство, едно незабравимо чувство, оставащо за годините занапред, когато ще ги топли в дългите зимни вечери.

Всяка сватбена агенция притежава едно общо нещо – в нея работят истински професионалисти, които няма да пожалят време и сили, за да направят всичко идеално, точно както трябва да е за вашата незабравима сватба. Повечето от тях предлагат няколко варианта – тематични сватби, от които двойката може да си избере техният вариант, или пък да обсъдят с агентите сватба по индивидуален план, така както си я представят, за да бъде всичко специално и неповторимо.

Що се отнася до цените, повечето фирми, в съответствие с момента са разработили пакети, които да са практични и да не натоварват бюджета, и в същото време да включват всички ритуали за една сватба – посрещане на младоженците, кумовете и родителите, разчупване на пита, «захранване», рязане на торта и разбира се водещ, който да забавлява младоженците и техните гости в ресторанта след венчавката.

Повечето консултации са калкулират на час, но има и специално разработени пакети. Например най-евтиният пакет е от 250 лв. и включва ВИП маса на младоженците, която може да е от 4 до 6 места, и включва освен двамата бракувани, и кумовете и кръстниците. Освен това се включва цялостна украса на масата, със сатенена драперия, калъфи за столовете, панделки за калъфите, естествени цветя, драперия с органза и др. Също така и ритуала по посрещането в ресторанта.

Други фирми предлагат пълен разчет на всеки един разход по перо. За скромната сума от 590 лв., например водеща сватбена агенция ви предлага разработване на цялостен план за сватбата, изчисляване на разходите, подготовка за сценарий за самият сватбен ден, идеи за сватбения ден, предложения за подходящ ресторант, от който да останете доволни, примерни менюта, покани по каталог, халки по каталог, подаръчета за гостите, които да останат като спомен за всеки, който сте поканил да сподели вълшебният ви ден, и които ще им казват, че са били наистина специално избрани, цялостен контрол на събитието и следене всичко да върви по план. И всичко това, за да бъде вашият сватбен ден наистина Вълшебен. Специалистите от различните сватбени агенции ще се погрижат за това!