Видовете микрофони – динамичен

Всичките микрофони трансформират звуковата енергия в електрическа, но има много нееднакви начини да бъде направено това като бива използвано пиезоелектически ефект, електомагнетизъм и електростатистика или да бъде променено съпротивлението на въглеродните гранули. Следователно, ако се двоумите кои микрофони да купите изборът е малък когато говорим за микрофони за записване на музика или за живо изпълнение. Голямото многообразие от микрофони които биват използвани за тези приложения са точно динамичните (електромагнитните) и кондезаторите (електростатичните). И при двата вида има движеща се диафрагма, за да се улови звука, но ползва специфичен електрически принцип,които да конвертира механичната енергия в електрически сигнал. Резултатността на конверсия е от голямо значение, защото количеството акустична енергия създадена от гласовете и музикалните инструменти е доста слаба.

Динамичните микрофони

На доста хора им се е случвало да ползват динамичен микрофон – неговия външен вид е топка поставена на пръчка, която най- често е динамичен модел. Когато има звук на живо наоколо повечето от прилаганите микрофони са динамични, а в студио инструменти като бас, електрически китари и барабани могат също да бъдат записани като се използват динамични микрофони. Динамичните микрофони имат предимството да бъдат относително евтини и здрави и и те нямат нужда от или батерии или източник на електричество, за да могат да работят. Като се има предвид преимуществата на динамичните микрофони има ли смисъл да търсите по скъпи типове. Слабостите на динамичните микрофони се открива в това, че звуковата енергия движи диафрагмата на микрофона и кабела прикачен към него. Динамичните микрофони са най-резултатни когато се задвижва с относително силни източници на звук, които нямат в себе си много високочестотни детайли. Трябва да се има предвид че те са здрави, и именно тава ги прави доста добри при работа на живо.

Употребата на микрофони е голяма и различните видове могат да са полезни при отделните обстоятелства или според критериите или било на компанията или на клиента, а и те са част от аудио техника.