Видове термоизолация, нейното приложение и термоизолация за бусове и хладилни агрегати

Интернет пространството предлага предложения за хладилна техника, хладилни агрегати и изолация на бусове в определени web сайтове за обяви.
Абсолютно всеки камион, фургон може да бъде променен в хладилен. A по-популярни видове термоизолации могат да бъдат FirgoBox и също така и FirgoVan. Особенни характеристики на термоизолациония материал са:

-Да не може да поема миризмата от продуктите, които се съхраняват в хладилните помещенията

– Да не бъдат податливи на влага

-Друго характерно за термоизолационите материали е ниския коефициент на топлопроводност

– Не трябва да се позволява при тях да се развиват микроорзанизми

Какъв е прозихода на термоизолационните материали? – неограничен и органичен. От първия вид са корк, пенобетон и др.. А от органичните някои от по-известните са велит и коркова изолация и някои други При сгобяването на хладилни камери и хладилни транспортни средства е важна термоизолацията.Когато тя се използва контролира температурата в дадени помещения.

Когато се транспортират нетрайни продукти като прясно месо и мляко най-често са се наложили и се използват и прилагат микробусите и камионите с хладилните агрегати.Също така при семейните автомобили се прилагат охлаждащи агрегати. Има различни типове и марки на пазара в наличност. Зависи от много неща избора на хладилен агрегат. Приоритетна и обемността на камиона и продуктите, които ще се пренасят. Какъв ще бъде агреата определя и каква ще бъде температурата.