Видове цветя за омайни букети

Когато искате да впечатлите някоя дама с оригиналност и в същото време искрени чувства, може би е най-добре да заложите на класиката в жанра – един красив и с много символика букет, избран сред множество други букети.

В различните магазини за цветя, без значение дали са електронни или до вашият дом, може да се намерят най-различни букети, съставени от различни цветя кои от кои по-красиви. Така че имате избор. И то доста богат.

Може да избирате сред букет от рози, орхидеи, лилиум, лалета, слънчогледи, алстромерия, маргаритки и много, много други. И все пак всичко зависи от това какви чувства искате да събудите в човека, на който поднасяте букет. Ако например цветята са за любимата жена, то задължително това трябва да са нейните любими цветя – така ще й покажете, че познавайки вкуса й, вие определено държите на нея. Ако пък искате да изразите за пореден път любовта си, подарете червени рози – със семпла панделка или една роза, те, розите винаги си остават класиката при влюбените.

Ако целта ви е да намекнете на дамата колко много се възхищавате от нея, как ви е пленила със своята грациозност, но и загадъчност, една или три орхидеи, опаковани в лека хартия с голяма панделка, са вашият идеален метод. Орхидеята е символ на елегантността, на загадъчната жена, която не се разкрива напълно, флиртува, но държи на своите ценности.

За благородните дами остава лилиумът, което значи, че ако искате да впечатлите някоя дама, която определено блести със стил и превъзходство, или пък вашата шефка има рожден ден, то един от разнообразните букети от лилиум ще са идеалният подарък.

И в крайна сметка, ако нито един сценарий не отговаря на това, което искате да изразите, може да се доверите на аранжора в магазина и да поръчате някой от смесените букети, в които всяко едно цвете сияе със своя собствена, вътрешна красота.