Възрастна жена заплашва с отравяне и стрелба

Възрастната русенка Еленка Василева, живееща на ул.”Сяр”, съседка на Ветеринарният лекар д-р Росен Христов, заплашва да отрови кучето му, а дъщерята на г-жа Василева да стреля. Жената изпитва неприязън към големите породи кучета и в частност питбулите. Смята ги за “опасни и агресивни”. Тя и преди е изтъквала с гордост, че е тровила куче. Сега, обаче, неприязънта и се подсилва от факта, че при нелеп инцидент между кучето на доктора и нейният домашен любимец, дребното четириного издъхва. Оказва се, че лекарят връщал неколкократно към живот пинчера на възрастната русенка, спасяващ десетки животи на пациенти всекидневно, е лишен от правото на собствен домашен любимец и може да получи подобно неприемливо отношение в замяна.

Домашният любимец на д-р Христов е бил подарък на семейството от благодарен клиент. “То е толкова любвеобилно и дружелюбно към хората, дори към непознати. У дома винаги сме се шегували, че ако ни е нужен пазач трябва да си вземем болонка, тъй като очевидно питбулът не е за тази цел”. Сподели съпругата на ветеринарния лекар. Тази порода кучета не е забранена със закон в България, уточняват от клиниката. А дали едно куче ще е агресивно или не зависи и от възпитанието му. Нали не вярвате, че в двор, в който влизат стотици хора седмично може да израсне подобно агресивно животно, недоумяват още Христови.

“Редно ли е в ХХІ век, в правова държава за каквато се смята България, нормален човек да изразява по подобен начин емоциите си?” – пита съпругата на д-р Христов. “Неприемливо е подобно отношение, нещо повече – страшни са подобни заплахи, тъй като в двора всеки ден играе 4-годишното ни дете, а често и деца на приятели, при това забележете, заедно с “агресивното” куче .”

“Силно сме притеснени и разтревожени за сигурността на дома и близките си. От медиите вече знаем, че не е проблем в нашата държава психично болен да получи разрешително за оръжие. Защо да не е възможно ние да сме едни от потърпевшите на подобен парадокс? Ако съседите ни извършат подобно умишлено и непристойно деяние, ще отговарят за действията си пред Бога, но и в съда.”
Винаги сме смятали, че възрастните хора трябва да бъдат достойни за уважение, а не за съжаление. Жалко е наистина, когато реалността ни показва обратното, сподели разочарованието си д-р Росен Христов.

HTML Version:

Text Version:

Възрастна жена заплашва с отравяне и стрелба

Article Url: