В търсене на Работата или Wild Wild Work

Дами и Господа,

Добре дошли в дивите времена на кризата. Годината е 2009, правителството е ново, хората са все така гладни, сиренето е все още с пари, а работа има все по-малко.

Нека да Ви разкажа за онзи „малък” процент от хора, които в тези трудни времена си търсят работа.Тези хора нека да кажем, че НЯМАТ семейния бизнес на татко, който ще поемат след като станат на 42 години след бурен и тясно свързан с наркотици и клубове живот. Те вече нямат и капка надежда останала в тях да си намерят проста работа, която да изхранва месечните им нужди. Те са отхвърлени от държава,работодател и сякаш на никой не му пука за тях. Разбира се обаче не говорим за някакви мързеливци или необразовани хора.

„Сит на гладен не вярва”

Някой от прекрасните ни водещи на 60 минутни live предавания зачекнаха този проблем, но материално-обезпеченото им мислене просто нямаше как да вникне в проблема, и на момчетaта и момичетата, които изказваха тяхното негодование по телефона просто не им се обърна внимание.А може би и водещия просто не му се даваше мнение от чист мързел. Да понякога е по-лесно да кажеш, че малкия човек е виновен.Неговите проблеми са малки, даже незначителни на фона на Голямата световна криза.По света огромните корпорации губят милиони, а това че някой няма 5 лв да пие кафе е просто смешно в техните очи и по скоро биха го изкарали мързелив от колкото неоценен.

Сайтовете ни за работа работят ли? Или са просто евтина реклама на работодателите?

Преведи на английски работа,сложи му .com .net или точка bg и имаш една работеща машинка за пари, която се показва пред държавата и европа, че сякаш донася работата в къщите на хората.Да ама не. Над 700000 млади и стари пускат cv-та,които остават само във „великата история на автобиографиите” в някой сървър, на който му трябват около 10 вентилатора с размерите на автомобилна гума за да се охлади.И около 70000 работодателя плащат смешни пари за да могат тези 10 вентилатора да работят без да има прах по тях и в същото време получават една ефективна реклама и едно своеобразно проучване на пазара, базирани на процент от тези 700000 cv-та. Това, Дами и Господа, сигурно си има име, само че аз не го знам, но бих го нарекъл чисто и просто „жълта” икономика.Защо? Защото жълтото е цвета на лудите, а тези хора с последната си капка надежда пращат ли пращат като луди и чакат ли чакат обаждането,което ще промени живота им… с 500лв заплата на месец.Помните ли как Цар Леонид беше изревал”This… is… Spartaaa” ,на мен обаче ми се иска просто да прошепна „This is Bulgaria”.

Искрено Ваш,

Иван

P.S. копирайте,препращайте и сменяйте статията,колкото ви душа иска , само напишете отдолу името ми под някаква форма.Благодаря и нека силата бъде с Вас.

HTML Version:

Text Version:

В търсене на Работата или Wild Wild Work

Article Url: