Германия е с най-голямата онлайн аудитория в Европа

От всички 17 индивидуално изследвани държави през април тази година, германската онлайн аудитория е най-голямата на континента, надвишаваща 40 милиона уникални посетители за този месец, според информацията, събрана от comScore.
Според изследването на второ място е Великобритания (36.8 милиона посетители), а третата най-голяма аудитория е на Франция с 36.3 милиона посетители, пише днес Marketing VOX. Русия и Италия допълват Топ 5.

По същото време, по което излезе статистиката за интернет потреблението в Европа, comScore пуснаха и първата си извадка, детайлизираща онлайн поведението на интернет потребителите в Турция, които са седмата поред най-голяма интернет аудитория в Европа. Според доклада, повече от 17 милиона души в Турция на възраст над 15 години влизат в интернет от вкъщи или от работното си място, консумирайки средно по 3044 страници на посетител. Тези цифри поставят Турция на второ място, като най-голямата аудитория в Източна Европа след Русия (31.3 милиона посетители).

В допълнение, от comScore казват, че онлайн популацията в Турция е най-ангажирана в Европа. Средно, турските потребители прекарват по 32 часа онлайн и сърфират в средно 3044 сайта на месец. “Онлайн популацията в Турция е далеч напред пред останалите в Европа, спрямо прекараното време и консумираното съдържание от даден потребител”, казва Майк Рийд, директор на comScore за Европа. “Голяма част от тази ангажираност е в резултат на използването на социалните медии и медиая сайтовете, които привличат вниманието на потребителите за големи периоди от време”.

HTML Version:

Text Version:

Германия е с най-голямата онлайн аудитория в Европа

Article Url: