Да направим кухнята си уникална

Използвайте въображението си и направете стаята приятна за престой

kitchensДори да наемете професионален декоратор, той няма да може да се справи, когато става въпрос за декорация с личен стил. Без да намира никаква забава в декорацията, професионалистът ще подреди кухнята ви по последните тенденции, ще направи гранитен плот може би и ще добави модерни електрически уреди. Да, кухнята ще е супер, модерна, но някакси безлична. Обаче има много начини, да придадете уникален стил на вашата кухня, при това без да натоварвате излишно семейния бюджет. Ето няколко предложения, с любезната помощ на дизайнера от Торонто – Жаклин Глас.

1. Изберете си стил

Съберете неща, които да се вписват в избрания стил. Традиционни мотиви за кухня за плодовете и зеленчуците; слънчогледите, както и пилета и крави. Добра идея е използването на стари рекламни табели.

2. Облечете кухнята си красиво

Освободете приятно хладно чувство, което идва от материали като гранита и стоманата, използвайте солнични и мелнички за пипер от неръждаема стомана, подредете красиви бутилки ароматен зехтин или поставете порцеланова купа за главите чесън и лук, без който не може нито една кухня.

3. Подредете като за снимка

Кухнята – практична и стилна. Няколко красиви чаши за кафе, близо до кафе машината в комплект с приятна каничка за кафе са добра и практична идея за декорация. Комплект дървена поставка за ножове, кутия за хляб и дъска за рязане, са не само практични, но и стилни.

4. Отделете малко кътче за декорация

Във всяка друга стая имате места с декоративна цел, защо да нямате такива и в кухнята. Ъглова лавица със свежи цветя или подредени чашки за кафе по стената, а защо не и снимка или картина в рамка. Ако пък планирате да събаряте част от стените на кухнята, помислете да вградите място за ваза директно в стената.

5. Не подценявайте рисунките

Но ги разполагайте далеч от мокри и мазни места – печката или мивката например. Може да подредите картини, рисувани от вашите деца. Ще внесете радостна атмосфера в кухнята и усмивки по лицата им. Може и няколко снимки на семейството.

източник: www. modazadoma.com