Детски филми

„Големият мечок“ е анимацията от Дания. Във филма брат и сестра, които особено не се обичат, предприемат до провинцията пътуване, при което от огромен мечок е отвлечена сестричката. Брат й трябва да я спаси, което в сърцето на гората го отвежда – в свят с интересни същества пълен за размисъл с много поводи. Интересно преживяване, което и много други детски филми предлагат на почитателите си.

„Това е Лола!” е сред германските филми онлайн, който въвежда зрителите в света на 9-годишната Лола. Там нищо не е обикновено – нови емоции в ново училище, нови приятели, много мечти и в бутилка – едно мистериозно писмо.

“Каспър” е много готино вампирче, макар и отрицателен герой. Филмчето е много приятно и засяга темата приятелство.

Тъмният Асмар и русият синеок Азур заедно са отраснали във Франция. Един ден Азур надалеч е изпратен да учи, а са прогонени Асмар и майка му. Години минават и вече пораснал, Азур живее все още със спомените от разказите на бавачката си – за приказни оковани джинове, които освободени трябва да бъдат.

Има голяма разлика между деца между 1 и 3, 4 и 6, 8 и 10 години, между 11 и 15. Единственото общо обаче е, че са деца. А в детските заведения какво им се пуска – може учителките да попитате. Проблемът е, че не може при 2 деца с по-голяма разлика – малкото да не се загледа в онова, което голямото гледа. А то рядко за неговата възраст е подходящо. Какво по-чудесно от това какъв е детският свят да узнаем, който с песнички е изпълнен, филми онлайн и детски забавления.

Boomerang и Cartoon Network са телевизионни канали, предаващи детски филми за деца определено над 6 години. За по-малките има предавания по канала Дисни – Мики Маус е чудесно филмче за най-малките, да броят ги учи и да разпознават форми – триъгълници, кръгове и др. Запомнете, хлапетата предпочитат филмчета и да са на родния език, за да може да ги схващат. Детски филми без говор са от интерес за малчуганите също. Такъв е обичаният и за всички поколения актуален „Том и Джери”. Голям брой от екранизациите се създават и по приказки. В действителност филмчетата са най-различни и страшно много.