Добро настроение на празничната маса

cheers Независимо от повода, когато човек празнува, освен че пее и танцува, прави и още две неща – яде и пие в доста по-големи количества от обичайното. Затова, има ли маса отрупана с ястия и питета и с насядали хора около нея, има и празник. А повод за празнуване винаги се намира…

Но рядко човек се замисля, че макар да изглежда лесно, елементарно и достъпно за всеки, яденето и пиенето си имат своите основни правила. И ако целта е не само стомахът да е пълен, но заедно с това и да донесе наслада и удовлетворение, е нужно те да се спразват.

Затова не забравяйте:

– масата не е място за сериозни разговори, освен ако не сте на предварително уговорена работна среща, на която целта е да се обсъждат служебни ангажименти..

– трапезата не е място за разрешаване на междуличностни спорове и стари кавги. Не влизайте в конфликт с никого, за да не развалите своето настроение и това на останалите присъстващи.

– приемайте ястието, което ви сервират, с уважение. Ако ще и боб чорба да е, отнасяйте се с него като със скъп дар, който сте получили.

– споделете с околните радостта си от храната. Не небцето ви усеща вкуса на ястията и питиетата – душата ви го прави.

– чаша вино е добре, две чаши са още по-добре. Но петата вече ще си е чисто напиване. А на човекът срещу вас едва ли ще му е приятно да си контактува с някой с размътен мозък. Затова спазвайте мярка и не прекалявайте с алкохола.

– усмихвайте се. Нека хората, с които делите обща трапеза усетят, че ви е приятно в тяхната компания. Отворете се за околните, за да се отворят и те за вас.

Както виждате, не е чак толкова сложно, нито пък изключително трудно. Достатъчно е само желанието и светът около вас ще стане по-красив и по-приемлив. Радвайте му се.

Наздраве! И весело празнуване!

Article Source

rating_on-9rating_on-9rating_on-9rating_on-9rating_off-15 (6 гласа, средно: 4,17 от 5)
loading-19 Loading …

RSS feed © 2012 Статиите.ком
Powered by WordPress · Using Article Directory plugin · Theme by Dimox