Евтини самолетни билети

Може ли най-ниската обявена цена за онлайн самолетен билет да се окаже не чак толкова изгодна? Какво трябва да знаем задължително, когато сме избрали да закупим билет по електронен път?

Ние, от check.bg, се опитахме да систематизираме най-важните детайли, за да може Вие, нашите клиенти, наистина да получите това, което търсите. Отделете няколко минути, за да разберете как да се предпазите от неприятната изненада предложената “изгодна и най-ниска цена” да се окаже неизгодна за Вас.

1. Цената: След избор на билет от системата за търсене, винаги достигайте до страницата за резервация /в някои случаи – последната стъпка/, за да видите крайната цена на самолетния билет. Различните сайтове обявяват таксата за издаване на самолетния билет на различни етапи от резервацията. Търсете поле, на което е отбелязана „крайна цена“ или „крайна цена с включени всички такси“. Съветваме Ви да не се хвърляте веднага на най-евтината цена, а при незначителна разлика в цените, да закупите билета на по-високата цена от сайт или онлайн оператор с наложено име на пазара. При нас крайната цена се визуализира веднага след избора на желания полет и се актуализира автоматично при добавяне на допълнителни услуги като застраховка, свръхбагаж и пр. 2. Сайтът: За да се уверите, че не сте попаднали на сайт-менте, връзката при крайните стъпки на резервацията задължително трябва да е криптирана. Това означава, че в адреса на отворената страница трябва да виждате https:// в началото. Това „s“ показва сигурността на връзката. Убедете се, че освен валиден сертификат за сигурност, сайтът разполага и с call center /телефонен център/, с който можете да се свържете непосредствено след резервацията при нужда и допълнителни въпроси ако имате такива.

3. Обслужването: Това е един детайл, на който малко хора обръщат внимание, а е такъв от съществено значение. Много сайтове и фирми с минимални такси за обслужване и издаване на билета не обръщат достатъчно внимание на индивидуалните нужди на клиента. Не обясняват детайлите около полета, не изпращат достатъчно изчерпателна информация при резервацията и човек е длъжен да се снабдява с нужната му информация допълнително и от други източници. Не купувайте самолетни билети с никаква или минимална такса за обслужване, освен ако не познавате авиокомпанията и особеностите на отделните полети, за да сте в състояние да се оправите сами. В много случаи при слабо обслужване се налага да платите допълнително за багаж или пък други услуги, за които не Ви е било съобщено, че се налага допълнително заплащане.