Едно чудесно място за спа туризъм – Велинград

Велинград е малко и китно българско градче, разположено в сърцето на Чепинската котловина, в просторните обятия на Родопите. Велинград впечатлява със своя уют и гостоприемство и безкрайната красота на природа, която го заобикаля. В района на курорта се крият несметни природни богатства, които го превръщат в атрактивна дестинация за българи и чужденци. На територията на Велинград се намират над 70 минерална извори, с уникален химически състав на водата. Температурата им варира между 22 и 99 градуса и действат изключително благоприятно върху здравето,духа и организма на човек.

Именно наличието на минерални извори в областта и уникалното географско разположение на града, съчетаващо в себе си приказни гледки, свеж въздух и спокойствие, превръщат Велинград в често посещавано място. В последните години спа индустрията във Велинград претърпя бурно развитие, като се изградиха редица модерни и луксозни хотели, разполагащи със собствени спа центрове, където се извършват всякакви по вид разкрасяващи и подмладяващи спа процедури.

В района на града ще срещнете едно огромно изобилие на природни красоти и забележителности. Феноменът Клептуза е известен с това, че всяка секунда на повърхността на извора избликва 570 л. ледено студена вода. Този извор дава началото на две очарователни езерца, които се вливат в река Чепинска. На около 12 км. от Велинград е разположена пещерата Лепеница, а просторната местност Юндола е на 16 км. Освен с природните си дадености, Велинград може да се гордее и със своето историческо наследство. То е представено от средновековната крепост Цепина, църквите „Света Троица“ и „Свети Георги“, историческият музей и др.

Във Велинград ви очакват само приятни емоции, затова не пропускайте да ги изживеете!