Електронен подпис от Infonotary!? Не и не!

Такааа, като клиент на Първа Инвестиционна Банка ми се наложи да ползвам интернет банкиране и се спрях на решение с електронен подпис по политиката на банката.

Дотук добре! И се започна. Първо се оказа, че се налага да се издава от външна органзация по заявка. В случая Инфонотари (Infonotary).

Пуснахме си заявките със съдружника и след това от дома си опитах да сваля самия подпис от сайта на infonotary.com. Оказа се, че не можело през Mozilla Firefox, а само през Internet Explorer (или както му казвам аз Internet Exploder). В този момент вдигнах адреналина здраво и просто побеснях.

Интересно ако ползвам само Линукс или друга Операционна Система какво правим !? На този въпрос нагло ми обясниха да съм си бил вземел универсален подпис. Тоест не доставчика на услугата да се съобрази с клиента и развитието на технологиите и пазара, ами клиента да се съобрази с доставчика?! Това само в България го има. Нейсе, минах на Експлоудъра и сега пък се оказа, че нещо друго липсвало. И като звъннах на поддръжката на Виртуалния Клон (между другото комплименти за поддръжката – страхотна е наистина) се оказа, че от компютъра от където е направена заявката оттам да се свали подписа. Такаааа, изчаках до другия ден и на компютъра на колегата през Експлоудър-а се опитах да сваля подписа (който се оказа сертификат, но това е друга тема) – тогава зинах от учудване имаше само бутон Инсталирай ?! Това направо ме уби?! Няма сваляне само инсталация, после пък експорт и инсталация в Firefox?! Просто нямам думи, изключителна тромава „процедура“. Неговият го свалих и инсталирах благополучно. Няколко дни (днес 29.09.2009) след това опитах да сваля моя – оказа се, че на линка за даунлоад ми се иска вход в „системата“ на Infonotary. Тук вече направооооо….

И така това става в края на деня около 17:30-17:50. Звъннах на Infonotary и сега ново 20. Нямало поддръжка ?!?!?!?!? Казаха ми любезно – еееех да бяхте звъннали по-рано и щеше да има някой, който се занимава със системата ?!?! Тоест няма 24/7 поддръжка. Ами ако исках да си тегля подписа (сертификата) от лаптоп в Каспичан в 22:00 вечерта какво правим ?!?!

След като навиках (у нас иначе нищо не работи с любезност) някакъв юнак, той се размърда и изнамери колежка, която да ми помогнела?! Както и да е в интерес на истината дамата ми прати подписа (сертификата) по мейл 1,5 часа след като ми каза след половин час.

Направо ужас. И така Електронен подпис от Infonotary? Не, Благодаря!!!!!

Източник – www.magistrala.net

Магистрала НЕТ е мястото за подпомагане на свободния избор на стоки и услуги в България. Тук всеки може да напише материал за стока или услуга – дали е доволен или не.