Защо да изберем Созопол, за нашата почивка на морето и какво може да ни предложи града

Созопол е един от най-търсените южночерноморски градове и една от незабравимите негови атракции е Южната крепостна стена. Ако това, което харесвате са исторички забележителности и още сте в процес на плануване на вашата почивка това може би е добра идея за вашия избор. Крепостната стена и град Созопол си имат античен предшественик – стените на Аполония, които са положени на цялата земя на днешния Созопол. Важна роля е отредена на созополската крепост през Втората българката държава, поради популяризирането на морското търгуване със стоки и поради нейната естествена защита от византийски, генуезки и венециански търговци. Поради това през 1304 г. цар Светослав Тертер променя Созопол в свои личен феод,но и освен това и в база на българската военна флотилия. Може би това е причината генуезкият сенат през 1316 г да премахне търговията с България през крепостта Созопол със отделен декрет.

Вашата почивка в созопол може да бъде незабравима защото той е град, които хваща окото със своята архитектура, а града в старата му част е много по известна със своите иконостаси и автентични къщи.

Други 2 дестинации, които се разположени около Созопол са островите Свети Иван и Свети Петър.

Друго нещо на което задължително трябва да се обърне внимание е културния фестивал Аполония,които се състои в годината веднъж от 1984 насам. Ако все още се колебаете къде да осъществите вашата почивка на море и искате да видите към прелестите което България предлага значи Созопол е вашата дестинация. Може да се насладите на невероятни морските деликатеси в малките ресторанчета разположени както и на плажната алея така и във вътрешността на града