Защо да пуснете блог за филми

blogВ световен мащаб преди 7 години за търсене на думата „movie blog“ излизаха не повече от 11.000 резултата. Сега вече има 20.000.000 резултата, което говори красноречиво за множеството блогове за филми. В тази статия ще ви изтъкня няколко причини и съвета да пуснеш блог за филми:
1. Първата и най-важната е, че ще има хора, които да ги четат. Много хора се интересуват от филми и просто няма начин да не станат редовни посетители на твоя блог.
2. Има голямо вероятност да печелите пари от своя блог. При правенето на много посещения, кина като Кино Арена като нищо ще искат да рекламират на блога ти за филми.
3. Правете го, защото обичате филми! Ако пишете на сила, никога няма да се получи… Просто няма да привлечете потребителят да се задържи в сайта ви.
4. Може първоначално да използвате платформа като blogger или wordpress. По-нататък, ако имате добри познания по xhtml, css, java script php, ще можете да си изготвите собствено блог и съответно да използвате закупен домейн и хостинг.
5. В началото публикувайте по 1-3 поста… все пак не можете да се наречете все още БЛОГЪР.
6. Четете останалите блогове за филми и въобще се интересувайте какво става в света на киното – новоизлезли филми, различни любопитни клюки за актьори, сценаристи и каквото сметните за добре.
7. Добре е да правите разлика между онлайн списание и блог. В онлайн списанието / вестника всичко трябва да се предаде субективно и да няма пряка връзка с читателя, докато в блога, трябва да изкажеш личното си мнение и да се опитваш максимално да осъществиш връзка с вашите читатели.
8. Коментирайте в други сайтове и блогове за кино.
9. Пиши за неща, които ще обхванат голяма част от аудиторията. Нека твоят блог да не е поредният, в който се публикуват простотии, които не интересуват нормалния интернет потребител. Също е добре да пишеш за неща, които и теб те интересуват. Както по-горе споменах, не е хубаво да се насилваш в писането.
10. Чети в сайтове като empireonline и imdb. Там ще се осведомиш най-добре какво се случва в света на киното.
11. Последен съвет, но не и най-маловажен… Винаги се опитвайте да завържите разговор с потребителите, опитайте се да напишат коментар и да видят какво са написали другите след него.
Дано всичко, което ви изброих, да ви е било в полза и да съм ви нахъсал да пуснете собствен блог за филми.
Статията е написана за statiite.com – моля при копиране да се остави реален линк към Statiite.com и FilmFen.com.

HTML Version:

Text Version:

Защо да пуснете блог за филми?

Article Url: