Защо някои търговци не фалират?

Съществуват ли оригинални и същевременно евтини начини да привлечем повече клиенти в магазина си? Ще бъде ли кризата любяща майка за едни и зла мащеха за други? Ето какво видя обективът ни в столицата през изминалата седмица:

Това табло поставено пред магазинче за бельо в столичен подлез привлече вниманието ни с оригиналността на идеята си. Под заглавието „Те заслужават подарък“ собственичката на магазина беше отпечатала информация за именните дни през февруари.

Минувачите оценяваха находчивата идея с усмивка, а някои спираха, за да прочетат написаното. Помага ли оригиналното хрумване на търговията, предстои да разберем в следващ материал.

d180d0b5d0bad0bbd0b0d0bcd0b020d0bdd0b020d0bcd0b0d0b3d0b0d0b7d0b8d0bd

Нужно ли е да похарчим състояние, за да освежим витрината на магазина и да поздравим клиентите си с настъпващата пролет? Отговор на този въпрос ни дава витрината на магазин, в който се продават материали за художници. Впечатляващи с размерите и очарованието си Пижо и Пенда привличаха одобрителни погледи. Куклите са изработени от цветна хартия и материали за опаковане на подаръци. Със сигурност идеята не е излязла скъпо на собствениците, а доколко е оригинална, преценете сами.

dsc00442

Имате ли добри идеи, които искате да споделите? Гордеете ли се с магазина си, искате ли повече хора да оценят усилията Ви? Пишете ни, изпращайте снимки и ние ще ги публикуваме.

Е-mail: [email protected]

Прочети още:

Доброто обслужване – гаранция за по-добър бизнес

Взаимно изгодни практики, особено в скъпи времена

Продажби по време на криза