Защо Google не се справя както трябва с хардуера?

Платформата Google TV, която бе трябвало да елиминира линията между арехологическия телевизор и Интернет, бе толкова хладно приета, че компанията реши да забави стартирането на бъдещи продукти, обвързани с нея, докато не направи основни реформи в устройството.

Търговията на умни телефони растат с впечатляващи ходове, но потребители изразиха песимизъм от операционната система Android. Твърде е твърде рано да се оценява представянето на компанията при таблетите, но варианта на Android, насочена за таблетни компютри – Honeycomb, излязла преди два месеца, има поредица дефекти и за момента продажбите й са отчайващи, пише CNN Money.

Именно разочароващото представяне на продуктите на Гугъл, посветени към потребителски устройства, се разчита да бъде една от най-занимателните предмети за обсъждане по време на годишната конференция за девелопъри на компанията, която стартира скоро в Сан Франциско. На нея Гугъл се очаква да съобщи излизането на версия на операционната система Google Chrome за десктоп компютри.

Защо обаче Google достига толкова голям развитие с помоща на уеб приложенията си като Google Voice, Google Maps и Gmail, а представянето й при потребителските устройства търпи крах?