За лененото семе – какво има нужда да знам?

Може да е малко, но е всемогъщо- на лененото семе сме признателни за най-грандиозната хранителна ‘тежест’ на планетата. Дори това, че лененото семе не е зрънце , то има подобни витаминни и минерални характеристики като семената. По обем антиоксиданти, омега три киселини и фибри, обаче никой не може да се сравнява с всесилното ленено семе. Лененото семе е бедно на въглехидрати, и по този начин е перфектно , които намалят приема . Комбинацията от полезни мазнини и висока концентрация на фибри превръща лененото семе свършена храна за хора, които желаят на отслабнат и и да поддържат своята форма- значителен кръг от диетолози са разгадали, че лененото семе е ключът към безпогрешно поддържане на здрав и атлетичен вид. Лененото семе се характеризира с доста витамини които са част от В група, магнезий, манган, но с това се започва. Характерни са три допълнителни хранителни групи , на които изобилства лененото семе, което има изобилие от ползотворни качества.

Лененото семе е плодородно на омега 3 киселини: Омега три киселините помагат срещу възпаленията, които има вероятност да се разпространят в тялото ни. Редица изследвания показват, че възпаленията са в зараждането на сърдечните болести, артрита, астма, диабети и дори някои видове рак. При заболяване от този вид което се разширява в тялото ни се причинява от оскъдния приемане на Омега три киселини /състоят се в лененото семе, орехите и рибата/ които са обединени с Омега 6 киселините /соево масло/. От хранителни добавки то е една от най-полезните и бедни на въглехидрати. Търсейки на способ за да се получи изравняване на отношението тези два типа масла, силен съюзник със сигурност може да бъде лененото семе.

Мъчително ще ни бъде да открием храна, която да има по-висок процент съдържание на фибри , както разтворими, така и неразтворими. Лененото семе обаче е вероятно отговорно за занижаването на индекса на високия холестерол .Вкарването в употреба на фибри в диетата укрепва кръвната захар и по подразбиране съдейства за точното функциониране на червата. В лененото семе има и доста антиоксиданти. То е и перфектен първоизточник на лигнани, които се преобразуват в червата в материи които се предполага че трябва да уравновесят женските хормони. Лигнаните могат да окажат съдействие за плодовитостта, да предотвратят рак на гърдата или ограничат симптомите а менопауза.

Дайте възможност на лененото семе да ви даде възможност за по-здравословен и очарователен лайфстаил!