Зимна Прага

Често на град Прага му е приписвано названието „един от най-красивите градове в Европа”. Вероятно за някои от вас, които не са го посетили това няма как да се приеме като чиста момента, но има причини Прага да носи тази слава.

Мултикултурната чешка столица е разположена буквално в сърцето на Европа, като в себе си е събрала влиянието на много народи, богата история, архитектура, но и модерна визия на един съвременен европейски град. За своите 1100 години съществуване Прага винаги е бил политически, икономически и културен център на Стария континент. Тук можете да видите безброй исторически забележителности, които са оцелели на разрушенията през 20 век. Главни забележителности са Пражкия замък, Централния площад и др. След 1992 година историческия център на града е защитен като културно наследство от UNESCO.

Прага е предпочитано от пътешествениците място за зимната им почивка. През зимата градът придобива едно особено очарование – сградите са окъпани в светлина, всичко е украсено – магазини, къщи, паркове. В допълнение към това е и снега – снежинките танцуват из въздуха и създават усещането, че се намирате в коледна картичка.

Но и не само столицата, цяла Чехия изглежда като зимна приказка по това време. Безкрайните пейзажи и сгушените къщурки са окъпани в белота. Но като най-красиви безрезервно можем да определим замъците.

Запазили в себе си историята и красотата, те сияят с неземна красота. Европейските замъци са нещо, което всеки човек трябва задължително да посети поне веднъж в живота си. Ако пък посетите замък на Нова Година или Коледа, или изобщо по това време на декември, то това ще остане един незабравим и красив спомен.