Игра с кукла Барби и приятели

Момичетата винаги са имали много играчки докато порастват. Ех, като си спомня за купищата плюшени животинки, комплекта за медицинска сестра, разбира се сервизът за чай, пианото, чантичката с гримове и чантичката за пазаруване, онова малко кантарче и всички, всички останали. Но ако говорим за играчка истински приятел то това е куклата.

А като говорим за кукли, има кукли и… Барби. Може би най-забавното нещо във всички игри с кукла Барби е преобличането. Двете с Барби с часове можем да избираме най-подходящия тоалет, обувки и аксесоари за случая. И Барби изглежда прекрасно във всеки случай.

Но игрите с Барби са много по-забавни ако ги споделиш с приятелки. Съвсем различно е ако Мимето доведе своята кукла Барби на чай в двора. Естествено и Ани ще слезе, после и Васето, Ени, Пепи и Ради и ще си направим най-забавните игри за момичета на света.

Въпреки, че не беше толкова отдавна ми се струва цяла вечност. Е, тогава беше много трудно да намериш истинска кукла Барби и повечето от нас наричаха Барби коя да е кукла, която поне малко приличаше на НЕЯ. За щастие на всички настоящи и попораснали момичета, времената се менят и сега моята малка дъщеря играе с истинска Барби. Добре де, понякога си играем двете.

Една от най-интересните игри с тези кукли за момичета, която вече порасналата ни компания измисли е да правим конкурси за красота. Естествено конкурсът е като на конкурс – всяка кукла Барби трябва да се премени с нещо ново. Разбирате, че като се съберем десетина майки и малко повече хлапетии конкуренцията и въображението могат далеч да задминат възможностите на аксесоарите, които се продават из столичните магазини. Обикновено насрочваме събитието за след две или три седмици и започва едно лудо обикаляне на магазините. Но не за готови облекла, а за идеи, материали и всичко необходимо сами с дъщерите си да ушием и направим премените за нашите кукли. Правили сме вече всичко – рокли, поли, блузи, чанти и купища бижута. Единствено обувките ни затрудниха, но за следващия конкурс Ени каза, че ни е приготвила изненада.

Хм, естествено ние с Алекс няма да останем по-назад и вече замислям коварен план да оберем овациите за следващия конкурс. Ще искам ние да домакинстваме на конкурса и да си направим истинско Барби парти. Нима има по-запомняща се игра с Барби от парти в стил Барби. На този етап още подготвяме декора (естествено розово, много розово, а да и пак … розово). После трябва да подберем музиката, да направим графика за партито, поканите и този път може дори да направим нещо нетрадиционно – да поканим и Кен. Е, тъй като Кен-овците са ни малко в нашата групичка ще се задоволим с момчетата от класа на Алекс.

Игрите с Барби са незабравимо преживяване за всяко момиченце. Днес съм щастлива, че чрез Барби аз толкова пълноценно общувам с моята дъщеря. Това са безценни моменти, които и двете ще помним завинаги или поне до тогава докато пазим малкото момиченце в себе си, вперило възторжен поглед в своята Барби.