Игрите в ежедневието

Още от древноста игрите са присъствали в ежедневието на хората. Спрямо епохата и развитието на технологиите те са си измисляли най различни игри за да разнообразят тежкото си ежедневие. Във епохата на рицарите например е имало игри с дуели или игри за стрелба с лък.

В днешно време най-популярни са електронните игри. Още от 80-те години, че и по рано хората са играели всякакви различни електронни игри. Компаниите като Нинтендо, Сега, Атари, Сони Плейстейшън и други процъвтяваха през 90-години. Всяко едно дете искаше да си има електронна игра в къщата си и да играе с приятели или със семейството си на множеството разнообразни игри. По това време много модерни бяха и електронните игри с жетони. Много деца и младежи прекарваха по цял ден в клубовете за игри с жетони и чакаха с нетърпение да се освободи любимата им игра и да дойде техния ред да пуснат жатона и да играят.

Сега са най-популярни компютърните игри. Почти всеки си има собствен компютър и в почти всеки един има множество инсталирани игри. Когато се появиха игри като Age of Empires или Starcraft много хора не ставаха от комповете с дни, а дори и със седмици.

Наскоро от последните няколко години се появиха и флаш игрите. Мънички игри, но и не натоварващи със сложността си. Повечето сайтове, които предлагат флаш игри са напълно безплатни и всеки може да играе тези игри по колкото си пъти поиска 24 часа в денонощието. Много хора ги предпочитат в последно време и са станали част от ежедневието им, а децата не пропускат ден, в който като си напишат домашните да не седнат да изиграят някоя от любимите си игри. Хубавото на флаш игрите, е че са изключително много на брой и много разнообразни. Постоянно се създават много нови игри спрямо интересите на сегашното поколение.

Все по популярни започват да стават и 3D флаш игрите, а с напредването на технологиите можем да очакваме всякакви чудеса в сферата на игрите.