Игри за деца по време на път

Пътуването с деца е изпитание и за самите тях и за родителите им. В случай че не ви се носят обемни играчки, които ще заемат целия ви ръчен багаж, и не искате да жертвате все още нужните ви самолетни билети за импровизирано оригами или най-нов модел хартиено корабче, вижте тези няколко игри, които не изискват особен „реквизит“, но са интересни и могат да задържат детското внимание поне за известно време.

Всяко летене, особено по-дългите презокеански полети, могат да минат много по-леко и бързо, когато умовете на децата са заети с разни забавни задачи и не непременно с гледане на филмчета. И при трите игри е важно да записвате резултатите. Така ще поддържате напрежението и състезателния елемент.

Игра на градове

Това е много добър начин, докато занимавате с нещо по-малките членове на семейството, да видите как се справят с географията. Участниците избират една буква, с която играта да започне, например Б, и след това първият от тях назовава град с начална буква Б – Барселона. Следващият участник трябва да каже град с начална буква А. Отново крайната буква на казания град служи за начална на града, който участника наред трябва да каже.

Игра на столици

Друг начин да позабавлявате малчуганите е с играта, в която трябва да се познават столиците на различните държави по света. Така по време на пътуването ще успеете, освен да ги държите заети, да им осигурите поне десет научени световни столици.

Асоциации

Тази игра не е само за възрастни, тя е много подходяща и за деца, просто трябва да се подберат подходящи думи, които децата могат да обяснят, и които няма да ги затруднят. Принципът е следният: Казвате една дума на единия от участниците и той трябва да я обясни на другия с една дума, ако предположението на следващия по ред е грешно, играта продължава, докато някой не стигне до верния отговор на базата на казаните вече асоциации. В отбор от четирима играта се играе по-лесно, но нищо не пречи да се играе и от трима. И все пак, ако предпочитате да сте в отбор, попитайте съседа си по седалка, не е казано, че само децата могат да скучаят по време на полет.