Изберете почивка на морето

Сезона на ваканциите и почивките е близо. Сега е момента да помислите как ще прекарате времето си. Вижте някои от офертите на туроператор или туристическо бюро. Имайте предвид обаче, че ако побързате, можете да си запазите хотел на по-ниска от стандартната цена. На много места в морските курорти в момента се предлагат резервации на промоционални цени. Освен отстъпка, ангажиралите хотел по-рано, получават и най-хубавите стаи.

Морето е една от най-предпочитаните дестинации за прекарване на лятната отпуска. На първо място, цените особено през лятото са сравнително ниски заради голямата конкуренция и многото курорти. Наред с това, всички изисквания на посетителите биват удовлетворявани, и то на едно много добро ниво. Гостите могат да се възползват от all inclusive пакет -в предварително платената сума се включва цялата храна по време на почивката, консумацията на напитки и ползването на всички съоръжения на хотела. Тази оферта е привлекателна както за чужденци, така и за българи. Отпускарите, които харесват спа процедури, също ще останат доволни- в известните черноморски хотели има обширни спа центрове, където всеки гост може да се поглези с терапия с лечебна кал, морска вода, водорасли или морски соли.

Известно е, че най-големите морски хотели в България са в комплексите Златни пясъци и Слънчев бряг. Познати са и като най-препълнените места през летния сезон. Като цяло обаче те си остават тръпка за чужденците. Повечето българи предпочитат по-спокойните курорти, които също предлагат много удобства, но далеч от глъчката и врявата, като Китен, Ахтопол и Лозенец. Ако отидете там, със сигурност ще останете очаровани от малките и уютни семейни хотели и приветливия персонал.

Ако пък българските брегове са ви омръзнали, изберете някое хубаво местенце извън границите ни. Лятото на 2012 година може да прекарате например на някой гръцки остров с прозрачни води, пиейки узо, или пък в известен турски курорт, където повечето хотели са all inclusive и предоставят много на брой услуги.