Изберете правилната туристическа раница

Човек, който няма опит в туризма и пътуванията, може да си помисли, че всички раници са еднакви. Но това е много далеч от истината! За един турист, който иска да получи най-доброто от едно пътуване, раницата може да се окаже това, което да развали екскурзията ви сред природата.

Има безброй примери с туристи, които тръгват на път с не добре пасваща раница и завършват наранени от тежестта и. При следващото пътешествие обаче, те си взимат такава, която да отговаря на нуждите им и гадното преживяване се превръща в приятен спомен.

Има няколко ключови съвета, които трябва да имате предвид, когато избирате раница за туризъм.

Първо, трябва да сглобите един приблизителен списък с екипировка, която евентуално ще носите със себе си. Някои туристи предпочитат да сведат това да крайния минимум, докато други обичат да са екипирани и готови за почти всякаква ситуация. Като резултат от това, важен е размерът на раницата. Ако възнамерявате да вървите или лагерувате няколко дни или дори за една нощ, имате нужда от достатъчно количество провизии за този период от време.

Второ, уверете се, че раницата е удобна за носене продължително време. Най-добрите раници разпределят равномерно тежестта по гърба, така че да ви е удобно да я носите няколко часа. Уверете се, че отговаря на вашите нужди.

Трето, гледайте дали раницата има рамка на гърба. Тази рамка поддържа гърба на раницата извит и освен че помага за разпределяне на тежестта, също така и спомага за циркулацията на въздух между вас и раницата, което намалява изпотяването ви. Хубаво е раницата ви да има рамка особено ако възнамерявате да правите дълги преходи.

И накрая, когато си купувате раница, обърнете внимание на това дали с нея се предлага и покривало за дъжд. Повечето качествени марки раници се предлагат с такива дъждобрани. Преценете също и колко и какви други възможности за закачане на екипировка има, като каишки за прикрепяне на палатка и спален чувал, ластици и връзки за туристически щеки и пикел, различни джобчета и т.н. Тези неща ще са ви от помощ, когато започнете да се чудите къде ще сложите всичко, което трябва да вземете със себе си.

Да откриете качествена туристическа раница не е нужно да бъде предизвикателство ако сте наясно с възможностите и изискванията за това. Следвайки тези няколко съвета ще можете да си купите такава, която да отговаря на бюджета и туристическите ви нужди. А това ще ви гарантира невероятни приключения в планината.