Избор на евтини самолетни билети

800px-emirates_a380_2

Самолетните пътувания с цел почивка и краткотрайни разходки до различни дестинации ставт нещо все по-често срещано, и вече не се счита за лукс, достъпен само за по-заможните. С нарастването броя на компаниите, които предлагат евтини самолетни билети, разходите за път се превръщат във все по-малък проблем.

След като изберете мястото, което искате да посетите е достатъчно да потърсите предложения за полети в някой от специализираните сайтове и почти винаги ще намерите изгодно предложение. Само с няколко клика на мишката можете да сравните цените на различни авиокомпании; различни варианти за летище на потегляне и пристигане, и да изберете най-подходящата дата за пътуванията си. Ако не намерите достатъчно изгодно предложения за конкретната дестинация, която желаете, можете да потърсите варианти за други близки летища, които често могат да предложат по-ниски цени.

За да си подсигурите по-ниски цени на самолетните билети можете да се възползвате от няколко полезни практики. Ако е възможно избирайте дати в средата на седмицата (вторник, сряда, четвъртък), понеже трафикът към повечето дестинации е по-слаб тогава и има по-добри предложения. Опитайте да си закупите билет поне три седмици предварително, тъй като цените се покачват с приближаването на полета.

Колкото по-рано направите резервация, толкова по-евтин ще бъде билетът. Проверявайте вариантите за заминаване и връщане в различни дни, понеже е възможно да намерите по-изгодно предложение за ден по-рано или по-късно. Ако си търсите билет в последния момент, потърсете предложения за късна резервация, тъй като някои компании пускат по-евтини билети малко преди полета, за да запълнят непродадените си места.

HTML Version:

Text Version:

Избор на евтини самолетни билети

Article Url: