Избор на система за видеонаблюдение за вашия дом, вила , имот – кратко ръководство

Ако вие сте един от множеството собственици на имоти естествено е да искате те да останат непокътнати от злонамерени лица. Въпреки, че не е нова концепция , много от притежателите на къщи и имоти започват да инсталират системи за видеонаблдение съставени от една до няколко камери за охрана на имота. С напредването на технологиите и намаляването на цените на хардуера, тази концепция през последните години се увеличава значително, дори и на пазар с размерите на България.

Притежателите на имоти които са решили да използват системите за видеонаблчдение за да наблюдават имотите си или алеята пред тях , трябва да обмислят няколко неща преди да закупят такава система.

Преди да решите точно какъв тип система за видеонаблюдение искате да инсталирате във вашия дом , трябва да се вземе под внимание цените на компонентите които ще включите във вашата система и дали техните характеристики ще отговарят на вашите изисквания за функционалност на системата. Ще имали нужда да наблюдавате обекта когато сте извън него в реално време? Или просто искатате да системата да записва определени събития на вашия хард диск , които да предледате впоследствие. Неща като тези биха определили от каква точно система се нуждаете.

От какво се нуждаете за да проектирате система за видеонаблюдение.

Минималните компоненти които ви съветваме да използвате във вашата система за видеонаблюдение са компютърно базирани платки за запис на сигнал идващ от видеокамерите . Едно добро решение за това са продуктите на GeoVision , чиито PC DVR карти идват с безплатен софтуер за запис, мониторинг и преглеждане на записи. Към платката трябва да добавим и поне една камера. Добро решение за това са т.нар булет камери , които предлагат задоволително качество на картината. Една система съставена от PC DVR GeoVision 650, компютър и 17? монитор и една булет камера е повече от достатъчно за вашите основни нужди от една система за видеонаблюдение. Относно камерата е добре да вземете цветна булет камера с широк ъгъл на обектива която може да работи при ниска осветеност. Важно е да се отбележи , че камерите със широк ъгъл на обектива имат ограничения по отношение на ефективното заснемане на отдалечени обекти. За това добра идея е да монтирате камерата в близост да обекта които искате да наблюдавате. Едно от предимствата на булет камерите е това, че обикновенно тези камери са с много малки размери оцветени в черно, което ги прави трудно забележими.

Възможността да преглеждате записите направени от вашия DVR ( Digital Video Recorder ) записани при определени събития предизвикани от недоброжелатели , куриери или съседи в последствие е още едно предимство на тези системи.

Заключение.

Инсталирането на една такава система за видеонаблюдение е от голяма ползва за всеки един притежател на имот.

Компоненти и системи за видеонаблюдение

Проектиране и изграждане на ситеми за видеонаблюдение

HTML Version:

Text Version:

Избор на система за видеонаблюдение за вашия дом, вила , имот – кратко ръководство

Article Url: