Използването на графични шаблони в уеб дизайна

Като става въпрос за графика, повечето Интернет търговци се срамуват да използват графични шаблони, независимо дали за корици, уеб сайт изгледи или рекламни банери, предимно защото мислят, че по този начин компрометират собствения си бизнес.
Искат винаги да имат уникална самоличност и следователно винаги търсят графичен дизайнер да свърши работата. Е, очаква ви голяма изненада!

Като поръчате графичен шаблон можете да го персонализирате до голяма степен и дори да създадете съвсем нов уеб дизайн базиран на него! Какъв е смисълът в използването на шаблони, тогава, бихте си казали. Е, той ще ви послужи като източник на вдъхновение и идеи за съвсем нов дизайн. Не можете да изкарате нищо от бял тапет, нали?

На всичкото отгоре, пестите ценно време, което иначе може да отделите на по-важни неща като развитието на нови продукти или продажбата на вече съществуващите. Когато купувате готови шаблони, само трябва да промените едно-две неща и да му дадете собствена идентичност, което ви дава повече време и гъвкавост да работите над собствената си работа.

Добре, нека кажем, че според вас да наемете уеб дизайнер отнема също толкова време. Това може и да е така, но не забравяйте, че наемането на професионалист да направи поръчков дизайн за вас ще ви струва доста. Освен ако не целите да създадете своя собствена напълно уникална идентичност за своята ниша в пазара, няма нужда да наемате дизайнер за това.

Не всички графични шаблони са подходящи, затова трябва да внимавате при избора си. Поставете качеството преди цената и ще сте на път да създадете позитивен имидж за бизнеса си, докато същевременно пестите пари и време за по-продуктивни стъпки!