Интересни исторически забележителности в Созопол

Созопол се характеризира с това че е един от стоте обекта, които Българския туристически съюз определя. Созопол разполага с много храмове , църкви . В предложенията по-долу може да разгледате някои от тях кгато планувате своята лятна почивка на море:

Старинният Созопол
Старата част на Созопол е обявена за музей от 1974. Нещо, което създава атмосферата града са над 150 жилищни къщи от 18 и 19 век.

Антични некрополи
Изследователите са започнали да се интересуват от древния Созопол още от 19 век. Цялото внимание е насочено към некрополите и тяхното и какво има в тях. Някои от по-известните са намират ”Буджка“, „Харманите“, „Калфа“ и Морската градина.

Тракийски крепости в Бакърлъка
През периода 13-12 в. пр.н.е. траките издигат направена от камък линия за защита сформирана от крепости на всяка по-голяма точка от планинският рид, заграждаш старинния Созопол.

Остров Свети Иван
Този остров е най – големият от петте острова на териториалните води на България.Разположен е на 910 м от полуостров Столец в Старият Созопол. Той е археологически и природен резерват и еОстров Свети Иван е природен и археологически резерват като е неделима част от Аполония.

Античният Созопол осигурява много забележителности през незабравимия летен сезон, когато хотелите в Созопол работят нон-стоп, а благодарение на неповторимата атмосфера ще получите така дългоочакваната почивка, от която се нуждаете.