Интериорен дизайн – промяната в начина на живот

furniture-01-design-1

интериорен дизайн спалня

Промяната в начина ни на живот винаги води  до желание за промяна на средата, в която живеем. Може би имаме нова работа или ще се женим. Ще си имаме дете или се разделяме с партньора си, с когото сме живели 5 години. Има ли по-добър начин да празнуваме или да продължим живота си, от това да променим средата в която живеем? Независимо дали това ще се случи на ново място или е старата къща с добре познати помещения, намерете интериорен дизайнер и той ще ви помогне да разберете как  да превърнете къщата в дом. В крайна сметка, това трябва да бъде приятен процес и не е необходимо да струва повече отколкото би трябвало.

За да изглежда вашият дом така както искате, първо той трябва да се планира от специалист в областта интериорен дизайн, преди да сте тръгнали по магазините.По този начин ще може ефективно да се оцени стила, който мечтаете да постигнете и цената, която сте готови да платите. Започнете да мислите за предназначението на всяка стая. Например за някои хора дневната е „свърталище за добри приятели”, а за други е лично бягство за семейството. Но както и да е, когато свършите с определянето на приоритетите, кажете ги на интериорният ви дизайнер. Той ще ги визуализира и ще ви ги представи по начин, удобен за разглеждане и оценка. Така ще знаете какъв е крайният характер на дома, който ще се получи такъв, какъвто сте го сънували.

Можете да разгледате списания за интериор или да се поровите в интернет. Там има безброй красиви интериори на къщи, където можете да намерите нещо по ваш вкус. Погледнете в себе си, бръкнете на дълбоко в мотивацията, приоритетите  или необходимостите си  и там ще се покаже визията на вашия интериор.

След като сте помислили за тези неща и сте определили как ще функционира всяка стая, е време да се определи бюджет. Колко пари да определите за това преобразяване на интериора? Тази стъпка е много важна защото в противен случай може да се окаже, че разходите са повече от това, което можете и сте готови да платите. Решете къде ще се пазарува! Дали това ще бъде в луксозни магазини?  Дали ще се насочите към мебели по поръчка или към големите вериги като Икеа. Кои елементи сте склони да си купите от елитен магазин (фабрика) и кои могат да минат от второкласен такъв. Прецизното определяне на приоритетите прави бюджетното планиране по-ясно. За това можете да се посъветвате с вашия дизайнер и не забравяйте да му кажете крайното си решение. Така той ще работи за осъществяването на тази концепция така, че да влезне в рамките на бюджета и да получите мечтания интериор на съответната цена.

Промяната на вашия интериорен дизайн води до създаване на усещане за свобода и незабравими емоции. Понякога обаче, ние хората сме привързани към предмети със сантиментална стойност или пък намираме нещо интересно в „старото”. Обърнете внимание на елементите от стария ви дом или от предишния собственик на новата къща. Понякога, с малко фантазия, те могат да се превърнат в прекрасни решения и дори да изглеждат по-добре от това, което можете да намерите на пазара.

Обърнете внимание на завършека на вратите и прозорците. Те могат да създадат неповторимо усещане за лукс само с пребоядисване или подходящо оформяне на строителния отвор.

Не забравяйте, че проектирането на вашия дом е сериозна работа за дизайнерите, а крайният резултат е награда в повече от един аспект. Когато се намечтаете, започвайте да действате и всичко ще се получи по-добре от замисленото.