Какво да помним?

fgsph-2

По всевъзможни форуми хората непрекъснато си задават въпроси и споделят някакви проблеми и перипетии касаещи недоразумения с изискванията към багажа. Вместо да се тюхкат и да хабят нерви и да изпадат в паника по летищата, най-добре да отделят време и да запомнят няколко простички правила и изисквания валидни за всички авиокомпании. Разрешава ви се да носите малки количества течности в ръчния си багаж и то в самостоятелни опаковки не повече от 100 мл. всяка и поставени в самозапечатващ се, прозрачен плик за многократна употреба. Те не могат да бъдат повече от 1 литър.

За да подпомогнете операторите по сигурност, Вие трябва: да предложите за проверка плика, съдържащ течностите, които пренасяте; да свалите връхните си дрехи (палто, сако) , които ще бъдат проверени отделно; електронните устройства се проверяват също отделно.

Ограничените за пренос течности в ръчния багаж, са: вода и други напитки, супи, сиропи кремове, лосиони, олио, гримове, парфюми,  спрейове, паста за зъби, други пасти, гелове, включително за коса и душ-гел, консистенции на твърдо-течна основа (сапуни); опаковки, чието съдържание е под налягане, като пяна за бръснене, дезодоранти и др.

Ако носите в ръчния си багаж медикаменти и диетични храни, както и бебешки храни, при проверката може да поискат да докажете необходимостта от тях по време на пътуването;

Информацията е заложена в документ на Европейската комисия в сътрудничество с АЕА и АCIE.
Ако полета по една или друга причина бъде отложен или анулиран, или въпреки валидната резервация на самолетни билети би откажат приемане – потърсете правата си в „Регламент (ЕО) № 261/2004 „  на Европейския парламент и на съвета, който влезе в сила от 17.02.2005 г.

Разрешеният безплатен багаж, според избрания от вас превозвач е както следва: За Европа, Азия и Африка – за икономична класа – 20-23 кг.; за трансатлантически полети – 2 багажа по 32 кг.

Нормата за разрешен багаж за полетите с KLM, Lufthansa, LOT и Air France до САЩ и Канада e 2 парчета по 23 кг максимум, а ръчния трябва да е с общ размер на трите измерения (д./в./ш./) до 158см.,и до 8кг.

Това е всичко, което трябва да знаете, за да си спестите излишни неприятности.

HTML Version:

Text Version:

Какво да помним?

Article Url: