Какво е добре да знаем, когато резервираме през Туристическа агенция

Празниците са едни от най-приятните моменти в нашето ежедневие. Време, в което да се откъснем от монотонността, повод да мечтаем, да купнеем, да избягаме от реалността и да сме с най-любимите си хора. Примери за такива празници са:

Трети Март 1878г – На този ден в Сан Стефано е подписан мирен договор, с който свършва Руско-Турската война. Този договор е временен и неочакван, но и с много положително въздействие, тъй като слага началото на третата българска държава. Благодарение на тази война идва освобождаването на България.

Великден е един от най-големите празници за православните християни, чакан с нетърпение от малки и големи. Превърнал се е в традиция, чиято дата се определя всяка година според лунния календар. Обичаят е свързан с месенето на козунаци и боядисването на яйца, най-често в червен цвят. Според легендата, когато разпънали Исус, кокошка застанала под него и снесла яйце. Стичайки се кръвта му по яйцето, го боядисала в червено. Затова и първото яйце винаги се боядисва в червен цвят, натърква се по бузите на децата за здраве и се заравя в нивата за плодородие.

Заради няколкото почивни дни събиращи се накуп има и не малко възможности, предоставяни ни от различните туристически фирми. Много от тях, наред с Кимба Тур, предлагат различни изгодни оферти в България, Гърция и Турция. Има различни начини, по които можете да накарате своите най-близки и любими да се усмихнат.

Безспорно всички се стремим към най-незабравимото и уютно за нас изживяване. Изборът откъм място за изкарването на празника си е лично Ваш. Важно е обаче той да бъде организиран професионално и коректно, за да превърнете обикновената почивка в незабравим приятен спомен. Именно заради това, както и заради зачестилите некоректни колеги, от Кимба Тур като професионалисти биха Ви дали следните съвети:

– Професионализмът си проличава още от опита за контакт с агенцията. Изпращайки запитване по мейл или обаждайки се по телефона е важно да Ви отговорят и направят поисканата от Вас оферта във възможно най-кратък период от време – до края на работния ден. Да подходят според Вашите изисквания и интереси, и да получите желаната насока, услуга с максимална информация и точност.

– При правене на резервация трябва да имате следните документи – При авансово плащане – поне касова бележка, При крайно плащане – Договор + Ваучер за настаняване (ако има настаняване и ако е индивидуално, а не групово).

– Ако имате известни притеснения спрямо Туристическата агенция винаги можете да проверите изрядността на фирмата в “Министерство на икономиката, финансите и туризма” за “Застраховка отговорност на туроператора” – Трябва да е валидна за съответната година. Трябва да има и налично “Удостоверение за регистрация”- Лиценз.

– Като превантивна мярка докато си правите резервацията можете да поискате да видите Застрахователната полица на фирмата – Отговорност на Туроператора. Нямат право да Ви откажат. Трябва да е актуален. Прави се всяка година.

– Отново като превантивна мярка ако смятате ,че е нужно – След вече съществуващата Ви резервация нямат право да Ви откажат координати на хотела. Можете да се обадите по всяко време ,за да проверите дали всичко по резервацията Ви е наред.

И все пак не забравяйте, че това са превантивни мерки и проверки! Надяваме се да не се налага да стигате до тях! С пожелание всяка Ваша почивка да е свързана само с положителни мисли и много приятни спомени в последствие! icon_smile-2-3