Какво е уеб директория ?

Уеб директория или още наричани (директория,каталог,указател,портал и т.н.) представляват множество сайтове подредени по категории. За потребителите тези сайтове служат като указатели и им помагат да намерят търсеният от тях продукт. За собствениците на сайтове това е добър и бърз начин да популяризират сайта си само чрез попълването на онлайн форма да добавят връзка към своя сайт и кратко обяснение за съдържанието на сайта.

Директорите може бъдат платени и безплатни. Няма голяма разлика между двата типа в повечето случай платените уеб каталози са до досущ като безплатните. Внимавайте преди да плащате на директории за да добавят линка Ви в някой случай от това няма смисъл ,но ако сте решили да плащате се допитайте до специалист.

Има няколко вида директории:Световни,Тематични,Регионални

1.Световни директории това са директори който съдържат в базата си данни стотици хиляди и дори милиони сайтове подредени в категории за всяка една държава в света. Такива директории са: DMOZ.ord и dir.Yahoo.com

2.Тематични директории това са директории който съдържат сайтове само от една тематика например каталог за бизнес сайтове.

3.Регионални директории това са директориите организирани по държави в България има много уеб каталози някой от който са по известни и ползвани ,а други не.