Какво е IP камера?

IP камерите са известни с много различни имена, като например IP камера, мрежова камера, IP мрежова камера, интернет камера, уеб камера мрежа и т.н., но всички те се отнасят за един вид камери за видеонаблюдение : устройства за IP видео, с които могат да доставят живи изображения през IP -базирани мрежи, като локална мрежа (LAN) или Интернет.

Самостоятелните устройства

IP камерите са самостоятелни мрежови устройства , които могат да работят без помощта на компютър. Това означава, че камерите не разчитат на софтуер от компютър, които да произвежда образи по същия начин както една USB WEB камера , но вместо това IP камерата може да бъде свързана към локалната мрежа, базирана във всеки дом или офис и дава изображения към всеки свързан персонален компютър било то на същото място, или навсякъде в света през Интернет. IP камерите идват с голямо разнообразие от функции, като например фиксирани лещи, пан-Tilt-Zoom контрол, безкрайни 360 градуса , за използване на закрито или на открито,с двупосочно аудио , инфрачервена осветяване, интелигентен видео анализ и др. т.е. винаги има камери, които да отговарят на Вашите нужди.

Предимства на IP видео

Гъвкави и мощни, IP видеото предлага много допълнителни функции които не се срещат в традиционните аналогови системи за видеонаблюдение ,което го правят идеално за видеонаблюдение и запис. Примери за разширени функции включват отдалечен достъп от всяка точка на света, детекция при движение / звук, засичане на обекти, броене на хора, уплоадване на изображения на FTP, уведомления по електронната поща или SMS текстови съобщения, истински дигитален запис на специални устройства за записване или за твърди дискове на локални компютри или през Интернет, и много повече функции, което увеличава нивото на защита за вашия имот или бизнес. Много IP камери и сега подържат Power Over Ethernet (PoE) технология, която позволява на камерата да се захранва чрез използване на един кабел ( захранването и предаването на данните от камерата).Това улеснява инсталацията и позволява на камерата да се поставят на място, където няма конвенционални средства за захранване.

Приложения

Този тип камери намират широко приложение свързани със здравето и безопастността на персонала, търговия на дребно, дистанционно управление на строителни проекти, уеб атракция за отдих и туризъм, за да държите винаги под око на любими хора или домашни любимци …

Повече информация за технологията и приложението и можете да намерите в следващите статии или да ни потърсите Ретейл Секюрити http://retailsecuritybg.com