Какво представлява процедурата по поставяне на зъбни импланти

Лечението със зъбни импланти нормално протича в три етапа в период от четири месеца до една година. На първия етап се провежда хирургилна операция при която се прави малък разрез на венеца, за да се осигури достъп до костта, в която се пробива дупка, в която се завинтва зъбния имплант. След операцията се изчаква да премине оздравителния период, който е между три и шест месеца, това време е необходимо за може импланта да се срастне с костта.

Вторият етап от лечението със зъбни импланти включва изборът и поставянето на надстойка. Това е продължение на импланта, което се показва над венеца. Върху надстройката, след преварително вземане на отпечатък, се изработва корона или друга протетична констрикция в зависимост от лечебния план.

Зъбните импланти са идеално решение за тези, които не искат да продължават борбата за обречени зъби, които са изморени от неудобството да се опитват да дъвчат с недобре пасващи мостове и частични протези. Дори една цена от между 1000 и 2500 лева на имплантат, макар и висока на пръв поглед би трябвало да се разглежда като една дългосрочна инвестиция, която ще премахне необходимостта от подръжка и подмяна на частичните протези.
Попитайте за ценовите предложения в АМ Дента Консулт.